Fuia: "Bucovina e capitala produselor tradiţionale şi bio"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Fuia este noul ministru al Agriculturii
Stelian Fuia este noul ministru al Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a delcarat, vineri, la Suceava, că Bucovina este "capitala produselor tradiţionale şi bio" şi că doreşte ca astfel de branduri locale să fie promovate şi în alte zone geografice ale ţării.

Fuia a spus, în cadrul unei întâlniri cu specialişti în agricultură şi primari din judeţul Suceava, că aşa cum în Suceava preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a promovat proiectul "Produs în Bucovina", el a iniţiat un proiect "Produs în Bărăgan", exprimându-şi speranţa că şi alte zone geografice ale ţării vor promova branduri locale care sunt un element de marketing important.

El a arătat că Bucovina este "capitala produselor tradiţionale şi bio" şi a anunţat că doreşte ca produsele din această zonă să fie prezentate la Târgul de produse bio din februarie 2013 de la Nurenberg unde România este coorganizator.

"Suceava va trebui să fie la loc de frunte la acest târg", a spus Fuia, care a menţionat că este păcat ca produsele tradiţionale şi bio din Bucovina să nu fie promovate la nivel mondial.

El a arătat că produsele bio nu mai sunt produse de nişă pentru consumatori care sunt bogaţi, ci sunt produse de consum în masă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite