Frunzăverde: "PDL este un melanj penibil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Democratul se declară împotriva transformării PD în partid liberal. Europarlamentarul PD Sorin Frunzăverde se declară împotriva schimbării titulaturii PD şi a orientării doctrinare a

>> Democratul se declară împotriva transformării PD în partid liberal.

Europarlamentarul PD Sorin Frunzăverde se declară împotriva schimbării titulaturii PD şi a orientării doctrinare a noului partid. El îşi va susţine punctele de vedere astăzi, în şedinţa Colegiului Director PD
de la Palatul Parlamentului.

"PDL nu înseamnă nicio doctrină", ne-a declarat ieri Sorin Frunzăverde. El "se va opune total" astăzi renunţării la marca PD şi introducerii cuvântului "liberal" în titulatura noului partid. "Statutul PD nu permite decât fuziuni prin absorbţie, iar partidul trebuie să rămână cu această denumire. Orice fuziune este bine-venită, dar PD are o identitate a lui, care nu poate fi alterată.

PD nu înseamnă Modrogan, ci sute de mii de membri", a declarat liderul democrat. "Noi nu suntem liberali", spune Frunzăverde, membru al formaţiunii din 1990. El consideră că sintagma democrat-liberal este nepotrivită, deoarece PD are o doctrină de centru-dreapta şi nu are nimic comun cu liberalismul.

În plus, el nu vede cum noul partid ar putea să facă parte din grupul PPE din PE, cu un "melanj penibil" ideologic. "Este inadmisibil să ne gândim la asemenea practici. Este vorba de principii. Numele partidului este foarte important", ne-a declarat Sorin Frunzăverde. PD a fost numit astfel de fostul său preşedinte Petre Roman, îşi aminteşte el.

Partidul Popular -a doua variantă

Echipele de negociatori au luat în calcul şi titulatura de Partid Popular, formulă preferată de democraţi, dar a învins "combinaţia" PDL. Democraţii sunt nemulţumiţi de faptul că fuziunea prin comasare dă dreptul liberal-democraţilor la o reprezentare aproape egală în noile structuri de conducere. Or, PD a calculat că raportul între cele două partide este de patru la unu. Co legiul Director decide astăzi asupra amănuntelor fuziunii, Consiliul Naţional de Coordonare o va vota pe 15 decembrie, iar decizia finală o va lua Congresul, pe 12 ianuarie.

Stoica: "Nu există doctrină populară"

"Nu există o doctrină populară", declară Valeriu Stoica, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor PLD. Pentru Stoica este importantă formarea unui partid cu o mare flexibilitate ideologică internă, care să polarizeze formaţiunile de centru-dreapta şi care ar putea să susţină candidatura lui Traian Băsescu la preşedinţie în 2009. El consideră că noul partid va avea un pluralism intern, reprezentând în interior dreapta - PLD şi doctrina creştin-socială - PD. După părerea sa, PNL s-a deplasat către centru-stânga, prin apropierea de PSD.

>> Statutul PD nu permite decât fuziuni prin absorbţie, iar PD trebuie să rămână cu această denumire. Orice fuziune este bine-venită, dar PD are o identitate a lui, care nu poate fi alterată.
Sorin Frunzăverde

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite