Frunda (UDMR): Mi-e frică de pragul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, potrivit RFI, că UDMR urmează să plătească, la fel ca PDL, factura pentru anii de guvernare, el precizând, în acest context, că se teme, în perspectiva alegerilor parlamentare din 9 decembrie, de pragul electoral de 5%.

Frunda este de părere că USL oricum va trebui să discute după alegerile parlamentare din 9 decembrie cu UDMR, care nu este "un simplu partid politic".

Întrebat dacă UDMR va intra în viitorul Parlament, Gyorgy Frunda a răspuns: "Mi-e teamă de pragul de 5%! USL se află pe un val uriaş, mai ales în spaţiul extra-carpatic. România prin legea electorală, la reîmpărţire, dacă ai pe bune 50% obţinute la urne, asta înseamnă că prin redistribuire ajungi la peste 66%. Asta pentru UDMR şi în general pentru formaţiunile mici este un pericol enorm!".

Gyorgy Frunda crede că "UDMR urmează să plătească, la fel ca PDL, factura pentru anii de guvernare".

"Alegerile locale ne arată însă că noi am câştigat mai multe voturi acum decât cu patru ani în urmă la alegerile locale, este un semn încurajator şi sper să trecem de pragul de 5%, dar va trebui să lucrăm enorm în această campanie electorală (...) Dacă mâine aş pescui peştişorul de aur, i-aş cere ca USL-ul să câştige cu un vot prin redistribuire de 48%-49% şi să aibă nevoie de UDMR. Ar fi soluţia ideală pentru noi şi mi-aş dori eu cu toată raţiunea mea. Dacă vom fi în opoziţie, dacă USL-ul va avea peste 50%-55%, oricum va trebui să discutăm, pentru că noi nu suntem un simplu partid politic, suntem reprezentanţii comunităţii maghiare din România şi chiar dacă suntem în opoziţie, trebuie să construim acea colaborare cu puterea care să asigure drepturile comunităţii maghiare din România", conchide senatorul UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite