Frunda: Monica Macovei vrea o puşcărie pentru toată România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a susţinut că legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) trebuie adusă "în albia constituţională", respingând afirmaţiile Monicăi Macovei, despre care a spus că "vrea o puşcărie pentru toată România, unde doar ea şi prietenii ei să fie afară".

Senatorul UDMR a comparat ANI cu "o domnişoară de centură, care trebuie tratată ca atare". "Monica Macovei vrea o puşcărie pentru toată România, unde doar ea şi prietenii ei să fie afară. Eu nu vreau aşa ceva, pentru că eu sunt un bărbat care luptă pentru drepturile omului. O provoc la o dezbatere televizată, la ce post doreşte. Am spus-o şi o repet: ANI este o domnişoară de centură şi trebuie tratată ca atare, cât timp lucrează împotriva deciziei Curţii Constituţionale. Parlamentul a adoptat legea de funcţionare a ANI, dar nu a luat în considerare două decizii ale Curţii Constituţionale, actuala lege e neconstituţională şi trebuie să aducem în albia constituţională legea de funcţionare a ANI. Alegeţi dumneavoastră dacă vreţi să trăiţi în republica-puşcărie a lui Macovei sau în republica mea, care respectă drepturile omului", a spus Frunda, citat de Mediafax.

Reacţia senatorului a venit după ce vicepreşedintele PDL Monica Macovei, iniţiatoarea legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, a atras atenţia că amendamentele UDMR la Legea ANI golesc de conţinut instituţia, ea atrăgând atenţia că, din 2005, "ţintele UDMR au fost instituţiile care luptă cu corupţia".

"Propunerile deputatului UDMR Marton Arpad golesc de conţinut Agenţia Naţională de Integritate", a scris Macovei într-o postare pe blogul său, intitulată "Aveţi grijă de ANI!".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite