"Fraudarea" uninominalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între cele două tururi de scrutin ale prezidenţialelor din 2004, Traian Băsescu genera un scandal mediatic uriaş. Candidatul Alianţei D.A. de la acea vreme spunea că a fost furat la

Între cele două tururi de scrutin ale prezidenţialelor din 2004, Traian Băsescu genera un scandal mediatic uriaş. Candidatul Alianţei D.A. de la acea vreme spunea că a fost furat la numărarea voturilor.

Toată lumea implicată se dădea peste cap să explice poporului că softul instalat la BEC nu este măsluit. Inutil, pentru că mulţi nu înţelegeau argumentele tehnice. În schimb, Băsescu îşi atinsese scopul. Crease atmosfera prielnică pentru ca Adrian Năstase să piardă "la mustaţă" al doilea tur de scrutin. La nicio lună după alegeri, povestea cu fraudarea a fost definitiv dată uitării.

Iată că, după trei ani, preşedintele Traian Băsescu vine cu o nouă "legendă". Imputarea posibilului eşec al referendumului privind votul uninominal posturilor publice de radio şi televiziune. Motivul invocat este acela că nu i s-au acordat timpi de antenă pentru a explica electoratului ce-i cu uninominalul.

De fapt, "dirigintele PD" ştie foarte bine că orice apariţie a sa la televizor, în această perioadă, creşte zestrea electorală a democraţilor la europarlamentare. Cum liberalii şi pesediştii s-au prins rapid de manevră, fac tot ce e omeneşte posibil să nu-l vadă pe Băsescu la TVR. Aici e miza bătăliei purtate de preşedinte pentru obţinerea unor timpi de antenă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite