Fotografia oficială a primului tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin de două procente i-au despărţit în prima rundă pe cei doi candidaţi care se vor înfrunta în finala prezidenţiabililor. Curtea Constituţională a validat ieri rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale şi a declanşat oficial campania electorală pentru turul al doilea.

Datele finale prezentate ieri de Biroul Electoral Central (BEC) nu au scos la iveală surprize majore în privinţa rezultatelor celor 12 candidaţi. Fotografia oficială a primului tur este însă una foarte colorată: Mircea Geoană, candidatul de pe locul doi, i-a suflat în ceafă învingătorului pe tot parcursul numărătorii voturilor, iar  Crin Antonescu, cel care s-a clasat pe locul al treilea, a fost curtat pe parcursul campaniei electorale şi de PSD, şi de PDL.

Îmbulzeala şi proasta organizare din secţiile de votare speciale au fost o altă pată de culoare în tabloul alegerilor. Curtea Constituţională a primit ieri documentele de la BEC şi a validat rezultatele alegerilor.

Traian Băsescu a obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale un scor de 32,44%, în timp ce Mircea Geoană a strâns 31,15% din voturile alegătorilor, conform rezultatelor finale. Crin Antonescu a obţinut 20,02% din voturi. Pe locul al patrulea s-a clasat candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor, urmat de Hunor Kelemen (UDMR) şi de independentul Sorin Oprescu.

Măsuri pentru secţiile speciale

Din cei 9,9 milioane de români care au ieşit duminica trecută la vot, aproape 790.000 şi-au exprimat opţiunea în secţiile speciale şi alţi 34.602 au folosit urna mobilă.

După haosul semnalat în cazul multor secţii speciale, mai ales din Capitală, reprezentanţii Prefecturii Bucureşti au solicitat ieri BEC ca în fiecare secţie de acest gen să existe în turul doi câte cinci cabine de vot.

image
image
image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite