Fostul şef SIE Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL şi nu exclude o candidatură pentru Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef SIE Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL, partid din care face parte şi fosta sa soţie, deputatul Adriana Săftoiu. Anunţul a fost făcut azi de liderul PNL Crin Antonescu la Biroul Politic Central al PNL, care a luat act de adeziunea fostului şef SIE.

După alegerile prezidenţiale din 2004, Claudiu Săftoiu a fost în echipa lui Traian Băsescu şi a deţinut funcţia de consilier prezidenţial, în timp ce soţia sa de atunci Adriana Săftoiu era purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. Ulterior, el a fost numit în fruntea Serviciului de Informaţii Externe, pe care a părăsit-o însă. La scurt timp, Adriana Sfătoiu a demisionat şi ea, pentru ca în 2008 să fie aleasă deputat PNL. În prezent, Claudiu Săftoiu este analist politic, având şi o firmă de consultanţă în domeniu.

"Claudiu Săftoiu a devenit membru al PNL, este un demers care a pornit de la domnia sa şi eu şi conducerea PNL, BPC, am luat act cu bucurie de intrarea alături de noi în această bătălie, pentru că este, din punctul meu de vedere, un om de certă calitate umană, intelectuală, cu vaste şi solide cunoştinţe în domeniul analizei politice", a susţinut Antonescu.

Şi-a informat fosta soţie înaintea şedinţei PNL

Claudiu Săftoiu a precizat că implicarea directă în politică reprezintă un proiect de viaţă. "Am fost jurnalist politic, consultant politic al unui preşedinte de ţară, umil servant al inetreselor naţionale ca director SIE. Am uitat un trecut dureros personal pentru mine şi privesc la un viitor pe care îl pot construi în PNL", a spus Săftoiu.

Întrebat dacă are de gând să candideze la o funcţie de conducere în partid sau la o funcţie de reprezentare în Parlament, Săftoiu a precizat că, în măsura în care activitatea sa va conta, probabil că va candida pentru o funcţie în partid şi că, dacă noii săi colegi din PNL vor considera că o reprezentare din partea sa într-un colegiu ar fi oportună, atunci va accepta.

Săftoiu a mai precizat că i-a transmis fostei sale soţii intenţia şi adeziunea sa la PNL înainte de şedinţa BPC, pentru a nu afla din presă despre acest lucru.

Ce i-a reproşat Antonescu Adrianei Săftoiu

Adriana Săftoiu a fost printre liberalii care s-au opus politicii de alianţe adoptate de Crin Antonescu, cei doi având dispute mediatice de mai multe ori. Una dintre aceste dispute a vizat şi atitudinea lui Antonescu în cazul colaborării cu Securitatea a lui Dan Voiculescu, Adriana Săftoiu amintindu-i că în trecut a pledat pentru înlăturarea celor care au colaborat cu structurile regimului comunist. În replică, Antonescu a susţinut că Adriana Săftoiu nu are dreptul să vorbească despre trecut, reproşându-i colaborarea cu Traian Băsescu.

După Adriana Săftoiu, Claudiu Săftoiu se alătură şi el Renatei Weber, un alt fost consilier prezidenţial care a abandonat tabăra Băsescu în favoarea adversarilor politici ai acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite