"Forma pe care o va lua Polul va fi impusă de nevoile oamenilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social s-ar putea transforma într-un partid concurent, care să reunească nemulţumiţii, în frunte cu Ion Iliescu. Unul dintre actorii principali ai Polului, Petre Roman, nu exclude o asemenea

Social s-ar putea transforma într-un partid concurent, care să reunească nemulţumiţii, în frunte cu Ion Iliescu. Unul dintre actorii principali ai Polului, Petre Roman, nu exclude o asemenea ipoteză.
- Cum va acţiona Polul Social după prima sa întrunire?
- Am hotărât crearea unui comitet de iniţiativă din care fac parte reprezentanţii PSD, FDR, Alianţei Socialiste şi PSD Titel Petrescu, precum şi două federaţii de pensionari şi trei ONG-uri. Acest comitet va pune pe picioare programul şi principiile de funcţionare ale parteneriatului. Ideea esenţială este că se va acţiona pentru unitatea stângii, pentru constituirea unei alternative credibile la actuala putere. Următoarea întâlnire va fi în septembrie, şi sper ca PSD să fie mai convins de necesitatea unităţii stângii.
- Îşi va crea Polul Social structuri de conducere sau va rămâne la nivelul unui for de dezbateri?
- Formula pe care mergem, deocamdată, este comitetul de iniţiativă. Nu pot face zece mutări pe o tablă de şah neconturată încă.
- În ce relaţii sunteţi cu PSD şi cu Mircea Geoană?
- N-au fost niciodată foarte călduroase, foarte apropiate. ştiu însă că în PSD sunt oameni care doresc o formulă mai largă de expresie a stângii, care să şteargă acuzaţiile la adresa partidului cum că ar fi introdus clientelismul şi corupţia. Am toată răbdarea pentru o polemică menită să lămurească oamenii. Vă asigur că nu am nicio ambiţie legată de PSD. Exact cum spunea domnul Iliescu: una este să vrei să reprezinţi oamenii săraci şi alta e să o poţi face. Ion Iliescu poate face asta, şi-a conservat capitalul de imagine. Imaginea lui Ion Iliescu nu este asociată cu PSD, ci cu el însuşi.
- Ce rol veţi avea în cadrul Polului şi ce se va întâmpla cu FDR?
- Forţa Democrată este doar o componentă a Polului, are oameni de foarte bună calitate, care n-au mai fost înregimentaţi politic. Forma pe care o va lua în timp Polul va fi impusă de viaţă, de nevoile cetăţenilor care se confruntă cu realităţi foarte dure.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite