Fondul Proprietatea nu va fi listat în următoarele luni la Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei de buget-finanţe, susţine că Fondul Proprietatea nu va putea fi listat la Bursă, cel puţin în primul semestru al anului 2006. Potrivit lui

Senatorul PNL Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei de buget-finanţe, susţine că Fondul Proprietatea nu va putea fi listat la Bursă, cel puţin în primul semestru al anului 2006.
Potrivit lui Vosganian, membrii comisiei au stabilit că acest fond nu îndeplineşte, pentru moment, condiţiile legale pentru a fi listat la Bursă, făcându-se demersuri ca Fondul să devină operaţional pe Bursă în al doilea semestru al anului 2006. Principalul motiv pentru care nu se poate face această listare este, conform lui Varujan, faptul că nu toate firmele din cadrul Fondului ar fi listate la Bursă, aşa cum prevede legea. El susţine că, din cele 114 companii, numai 60 dintre ele respectă această procedură. "Fondul Proprietatea nu va putea să ofere, în clipa de faţă, posibililor cumpărători, suficientă transparenţă", a fost de părere preşedintele comisiei. "Noi trebuie să evităm orice risc, iar listarea trebuie să se facă de aşa natură încât el să se bucure de suficientă încredere", spune Varujan. Acesta a mai spus că, deşi preşedintele CNVM venise pentru a ruga comisia să facă nişte derogări ca Fondul să fie listat, comisia a stabilit că "o astfel de formulă nu este potrivită".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite