Flutur le-a găsit de lucru şi lui Stolojan, şi lui Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

precizat că punctele asupra cărora vor conveni cele două grupuri vor fi incluse într-un document-propunere, care îi va fi trimis liderului liberal. "Dacă premierul va continua să spună că

precizat că punctele asupra cărora vor conveni cele două grupuri vor fi incluse într-un document-propunere, care îi va fi trimis liderului liberal. "Dacă premierul va continua să spună că suntem dezertori, că suntem o pierdere planificată pentru partid, vom proceda în consecinţă, vom merge mai departe cu demersul nostru. Nu ne vom alătura totuşi Platformei, ci vom face un grup comun cu aceasta şi vom lua decizii în comun", a declarat unul dintre componenţii echipei Flutur. Ministrul agriculturii ne-a declarat însă că discuţia de astăzi va avea ca scop planificarea dezbaterii cu "baza partidului", a strategiei de redresare a PNL. "Trebuie să vedem cum putem face să discutăm cu toate organizaţiile din ţară. Noi nu ne-am format o strategie anume, mergem să ascultăm care sunt propunerile platformiştilor de întărire a PNL prin credibilizare", a spus Gheorghe Flutur. De partea cealaltă, reprezentanţii nucleului Stolojan-Stoica vor încerca să-i convingă pe membrii GUP să se alăture Platformei, pentru a da demersului lor mai multă greutate. "Nu ne interesează, în acest moment, funcţiile", a declarat deputatul independent Raluca Turcan. "Trebuie să identificăm un punct comun, astfel încât să mergem mai departe şi să facem ca Platforma să devină proiectul politic al PNL", a precizat şi deputatul Cristian Boureanu.
Totuşi, deşi se feresc să o declare public, cele două grupări au o idee extrem de clară: Călin Popescu Tăriceanu trebuie îndepărtat cu orice preţ din fruntea PNL.
Ministrul agriculturii, greu de înlăturat
Liberalii grupaţi în jurul premierului Călin Popescu Tăriceanu sunt de părere că Gheorghe Flutur trebuie înlăturat din guvern, foarte mulţi dintre aceştia cerând public demisia acestuia. Totuşi, ei nu au identificat încă strategia care trebuie aplicată în cazul în care Flutur nu acceptă să facă pasul înapoi. Liderii PNL se tem de faptul că, în cazul unei acţiuni în forţă a primului-ministru, preşedintele Traian Băsescu va refuza să semneze decretul de numire a unui nou ministru la agricultură şi va arunca din nou guvernul într-o criză majoră. Conducerea partidului va analiza astăzi variantele pe care le are la îndemână pentru a se descotorosi de Gheorghe Flutur.
Site-ul www.pld.ro, rezervat de un american
Corcoz Joe Constantine este persoana care a rezervat, la sfârşitul lunii trecute, domeniul de internet www.pld.ro. Iniţialele coincid cu cele ale Partidului Liberal Democrat, formaţiune pe care susţinătorii Platformei Stolojan ar intenţiona, potrivit unor surse, să o înfiinţeze anul viitor. Numele lui Corcoz mai apare, la data de 1.03.2003, pe un forum al preşedintelui Traian Băsescu, pe atunci primar al Capitalei. "Stimate Domnule Primar General: Sunt un cetăţean american născut în România, care a revenit în ţară după 25 de ani. Nu fac parte din niciun partid, dar doresc o audienţă la primărie sau la sediul PD. Este foarte important pentru democraţie în general! Vă mulţumesc anticipat, Joe Constantine Corcoz", este mesajul postat de cel care a rezervat acum site-ul www.pld.ro.

Îndemn
Tăriceanu îşi trimite contestatarii la PD
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a trimis, sâmbătă, pe liberalii care s-au distanţat de actuala conducere a partidului să se înscrie în PD. "Dacă acest grup mic apreciază că ideile care sunt proprii partenerilor noştri de Alianţă sunt mai valoroase decât ideile noastre şi vor să se ducă alături de ei, n-au decât s-o facă. Dar, dacă vor să ducă partidul pe altarul cuiva, atunci, cât sunt eu preşedinte, vă garantez că nu vor putea s-o facă", a avertizat Tăriceanu. El a încercat să-i convingă pe reprezentanţii Ligii Aleşilor Locali ai PNL că despărţirea de susţinătorii lui Stolojan nu va fi o pierdere prea mare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite