Florin Iordache: Trăşculescu a fost judecat pe baza referatului venit de la MJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Iordache, vicepreşedintele comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a explicat că votul de astăzi s-a dat pe baza raportului venit de la Ministerul Justiţiei. În urma acestui raport, deputaţii jurişi au decis în proporţie de 10 la unu ca Parlamentul să dea aviz favorabil arestării.


"Cu 10 voturi pentru şi unul împotrivă, Comisia juridică va face un raport pentru încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Trăşculescu. Camera Deputaţilor nu este instanţa care să hotărască dacă e vinovat sau nevinovat un parlamentar, deputaţii nu au imunitate decât pentru declaraţiile politice şi astfel se dă posibilitatea ca domnul Trăşculescu să-şi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei. Potrivit Constituţiei, numai instanţa hotărâşte dacă se încuviinţează arestarea şi nu Parlamentul", a explicat Florin Iordache, după şedinţa Comisiei juridice.

Iordache a mai spus că membrii comisiei s-au pronunţat numai pe baza referatului venit de la Ministerul Justiţiei şi nu pe dosar, deoarece nu Comisia juridică stabileşte dacă Trăşculescu e vinovat sau nevinovat.

"Procedural, Comisia juridică putea să solicite şi restul materialului probator, noi ne-am pronunţat pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Trăşculescu numai pe baza referatului, pentru ca Parlamentul să nu blocheze justiţia şi pentru că nu noi hotărâm dacă e vinovat sau nevinovat" a menţionat el.

Iordache a mai spus că raportul Comisiei juridice va fi înaintat grupului parlamentar al PDL, care procedural are posibilitatea de a veni cu un punct de vedere de susţinere sau nesusţinere a acestui raport.

El a mai spus că Trăşculescu va avea posibilitatea, dacă doreşte, să se adreseze în faţa plenului Camerei Deputaţilor înainte de vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite