Finul lui Relu Fenechiu cheamă la răscoală în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerian Sălăvăstru, fost secretar al PNL Iaşi, cere schimbarea echipei de conducere a liberalilor. Sălăvăstru este nemulţumit de negociatorii PNL, pe care îi acuză că au adus partidul în opoziţie. Fenechiu nu respinge total organizarea unui Congres.

Declaraţiile lui Sălăvăstru vin după ce, în decembrie, Ilie Morega critica faptul că “2-3 oameni de la Bucureşti” au decis intrarea în opoziţie. PNL va avea în acest an un congres în care se va alege preşedintele partidului.

Fostul secretar al PNL Iaşi a cerut, ieri, organizarea unui Congres Extraordinar care să analizeze conducerea centrală a partidului şi să decidă înlocuirea acesteia.

Valerian Sălăvăstru (finul de cununie al lui Relu Fenechiu şi şeful Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi) s-a arătat nemulţumit de faptul că la conducerea PNL se află lideri incapabili să negocieze cu celelalte partide.

„Negocierea a fost total neprofesionistă, ei dând dovadă de aroganţă şi inflexibilitate”, a precizat Sălăvăstru. El i-a nominalizat pe Călin Popescu Tăriceanu, Cristian David şi Bogdan Olteanu.

Atac la Olteanu

Sălăvăstru a subliniat că situarea PNL în opoziţie, alături de UDMR, se datorează în primul rând acestor negociatori. Cel mai dur atac al liberalului ieşean a fost la adresa lui Bogdan Olteanu, despre care Sălăvăstru a spus că este lipsit de legitimitate, adăugând că fostul şef al deputaţilor nu avea niciun drept să negocieze în numele PNL.

“Cazul cel mai incorect este cel a lui Bogdan Olteanu, care nu era abilitat să negocieze viitorul PNL din cel puţin două motive. În primul rând, Olteanu este lipsit de legitimitate în interiorul partidului.

La ultimele alegeri naţionale, Olteanu a primit un important vot de blam din partea tuturor filialelor, acestea creditându-l în cursa pentru funcţia de vicepreşedinte pe Ludovic Orban cu mult mai multe voturi. În al doilea rând, Olteanu a obţinut puţine voturi în alegeri, doar 3.800, ieşind pe locul trei în colegiul unde a candidat”, afirmă finul lui Relu Fenechiu.

„PNL, cel mai nedemocratic partid”   

Unul din motivele invocate de fostul secretar al PNL Iaşi pentru convocarea unui Congres Extraordinar este „atitudinea nedemocratică în luarea deciziilor”.

„Membrii PNL au dat exemplu în ultimii ani PD-L şi PSD ca fiind lipsite de democraţie internă. Iată că acum PNL a fost, prin luarea deciziilor importante doar de un grup restrâns, cel mai nedemocratic partid”, a afirmat liberalul într-un comunicat de presă.

Sălăvăstru nu a putut preciza pe cine ar numi în locul actualei conduceri a PNL, dar susţine că soluţia pentru liberali în acest moment ar fi „alegerea unei conduceri competente în negocieri şi iniţierea unui dialog cu PD-L în vederea constituirii dreptei unice în România” pentru a înfiinţa un mare partid de dreapta.

Precedentul Morega   

Pe 10 decembrie, liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, solicita o şedinţă de urgenţă a Delegaţiei Permanente a partidului. Motivul: Morega spunea că decizia privind trecerea liberalilor în opoziţie nu trebuie luată de “două-trei persoane de la Bucureşti”.

Atunci el a declarat că mai mulţi lideri din ţară îşi doresc o asemenea şedinţă şi declara că liberalii trebuie să analizeze foarte bine ce s-ar putea întâmpla cu ei peste patru ani, dacă vor intra în opoziţie.

image

Sunt multe motive pentru care ar trebui schimbată conducerea centrală a PNL, dar nu vreau să scot în public rufele murdare din partid

image


Valerian Sălăvăstru
fost secretar PNl Iaşi

Cine este Sălăvăstru

În 2005-2007, Valerian Sălăvăstru a fost secretar al filialei judeţene a PNL Iaşi. El a coordonat campaniile electorale ale liberalilor ieşeni din 2007 la alegerile europarlamentare şi din 2008, la cele locale. El a candidat într-un colegiu din judeţ, dar nu a obţinut mandatul.

Fostul secretar al PNL Iaşi este un apropiat al deputatului Fenechiu, acesta fiind naşul de cununie al lui Sălăvăstru. Din 2004, liberalul a ocupat mai multe funcţii publice, fiind şeful Corpului de Control al Prefectului şi a coordonat Cancelaria Prefectului, iar din 2007 a fost numit în fruntea IRPC.

image
image

Domnul Sălăvăstru vorbeşte în necunoştinţă de cauză. Dacă va fi un Congres, nu va fi unul convocat în urma strângerii de semnături.

image


Relu Fenechiu,
deputat PNL

image
image

Nu ştiu cine este Valerian Sălăvăstru şi, după prostiile pe care le-a debitat, nici nu vreau să-l cunosc.

image


Bogdan Olteanu,
deputat PNL

Fenechiu: „Convocarea congresului poate fi o idee“

Sălăvăstru a afirmat ieri că nu a cerut aprobarea liderului PNL Iaşi pentru a face publice părerile sale. „Am vorbit cu domnul Fenechiu despre aceste lucruri în decembrie, dar nu a fost de acord cu nemulţumirile mele. Sper să-l conving şi pe dumnealui că eu am dreptate”, a spus Sălăvăstru.

Şeful filialei ieşene a susţinut că a aflat din presă despre solicitarea finului său şi că nu îi împărtăşeşte ideile. „Domnul Sălăvăstru vorbeşte în necunoştinţă de cauză. Dacă va fi un Congres, nu va fi unul convocat în urma strângerii de semnături a cuiva.

O asemenea întâlnire ar fi benefică pentru a discuta despre reacţii ca ale domnului Sălăvăstru, care pot da impresia de instabilitate”, a spus Fenechiu. „Congresul poate fi o idee. Nu m-am gândit serios la asta“, a declarat Relu Fenechiu, citat de Mediafax. 

Olteanu: „vorbeşte prostii“

Bogdan Olteanu, vizat direct de criticile rebelului liberal, a reacţionat mai dur decât Fenechiu. “Nu ştiu cine este Valerian Sălăvăstru şi, după prostiile pe care le-a debitat, nici nu vreau să-l cunosc. Iar dacă cineva vrea să ştie motivele intrării PNL în opoziţie, atunci să-i întrebe pe vicepreşedinţii isteţi care în timpul negocierilor stăteau pe la televizor şi spuneau că refuză orice înţelegere”, a declarat Olteanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite