Filiala PUR Tecuci a parasit partidul si negociaza cu Alianta D.A.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cateva zile, membrii filialei PUR din Tecuci au parasit partidul si negociaza cu PNL si PD conditiile de alipire la una dintre aceste formatiuni. Dezamagirea umanistilor a survenit in urma semnarii

De cateva zile, membrii filialei PUR din Tecuci au parasit partidul si negociaza cu PNL si PD conditiile de alipire la una dintre aceste formatiuni. Dezamagirea umanistilor a survenit in urma semnarii protocolului PSD-PUR la nivel national, dupa care filiala Galati s-a aflat intr-o situatie duplicitara: pe plan local a ramas partenera cu Alianta D.A., iar pe plan national a negociat locuri pe lista pentru alegerile parlamentare cu PSD. Strutocamila astfel aparuta i-a nemultumit pe umanistii din Tecuci, care au reactionat prompt prin presedintele Vasile Diaconu: "In campania electorala, Durbaca (presedintele PUR Galati - n. red.) ne-a promis ca vom avea un loc eligibil de consilier judetean. Asta insemna sa puna un om la Tecuci cel putin pe locul sase, dar in final ne-am trezit pe cincisprezece. Apoi, cand s-a constituit uniunea PSD-PUR, nu am fost consultati. Nici nu a contat faptul ca noi aveam o alta parere. Am ajuns sa ne intalnim cu oamenii pe strada si sa ne bata obrazul, ca ne-am dat cu pesedistii". Pentru ca doresc sa ramana in echipa, umanistii negociaza intrarea tuturor membrilor demisionari din filiala in acelasi partid. Pe de alta parte, presedintele PUR Galati, Eugen Durbaca, a incercat sa nege, in prima faza, existenta situatiei ireconciliabile de la Tecuci, apoi a acceptat ca "sunt probleme", dar nu crede ca se va ajunge la despartire.
Umanistii din Targu Frumos s-au dus la PNL
"Deosebirile doctrinare si de perceptie cu PSD ne-au facut sa trecem peste alianta PUR conjuncturala, semnata de presedintele Voiculescu cu Adrian Nastase. Normal, oamenii au votat la locale cu PUR o schimbare si nicidecum continuarea politicii PSD", si-a justificat, ieri, Lazar Dedu, seful organizatiei PUR din orasul Targu Frumos - Iasi, inscrierea in PNL. Dedu pretinde ca a trecut de partea Aliantei "Dreptate si Adevar" alaturi de 61 de membri PUR din Targu Frumos si a anuntat ca si alti simpatizanti sau cotizanti PUR din orasul iesean vor urma acelasi traseu. Domnia sa nu a aratat insa hartii cu iscaliturile celor 61 membri PUR care ar fi semnat adeziuni la liberali. Lazar Dedu a mai fost membru PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite