Fidelii lui Năstase, epuraţi din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

luna februarie să înceteze cu declaraţiile pe care le făcea la adresa liderilor din teritoriu. Sârbu face apel la GeoanaPentru că s-a situat printre cei care au spus că nu mai au ce să caute

luna februarie să înceteze cu declaraţiile pe care le făcea la adresa liderilor din teritoriu.

Sârbu face apel la Geoana
Pentru că s-a situat printre cei care au spus că nu mai au ce să caute în acest partid dacă pleacă Adrian Năstase, deputatul Liviu Mugurel Sârbu a fost exclus din partid. Mugurel Sârbu spune că va avea o discuţie cu preşedintele Mircea Geoană. "În cazul în care conducerea centrală nu are niciun amestec, atunci voi contesta decizia de excludere. Dacă a existat cel mai mic sprijin în luarea acestei decizii, atunci nu voi mai face nicio contestaţie şi voi rămâne, probabil, independent". Deputatul nu exclude şi posibilitatea să se înscrie într-un alt partid. Într-o situaţie asemănătoare ar fi şi deputatul de Hunedoara Ioan Timiş, tot un susţinător al lui Adrian Năstase. Acesta chiar face parte dintre cei care lucrează la platforma fostului preşedinte executiv. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, susţine însă că "nu se poate vorbi despre aripi în PSD. Nu există liste negre sau revanşe din partea unora sau altora", susţinând că excluderea lui Sârbu este consecinţa unei evaluări. El spune că partidul va analiza toate cazurile de contestaţii care apar şi se va pronunţa în consecinţă.

PSD a pierdut, deja, trei parlamentari
Eugen Bejinariu şi Zamfir Dumitrescu au demisionat, iar Liviu Mugurel Sârbu a fost demis. Vina principală a lor este simpatia pentru Adrian Năstase. O situaţie specială are senatorul Antonie Iorgovan. Organizaţia Caraş-Severin afirmă că l-a exclus, dar, după cum susţine Iorgovan, această decizie, practic, nu există, neavând nicio acoperire statutară.

Rovana Plumb, pe lista neagră
Nici situaţia vicepreşedintei PSD, Rovana Plumb, se pare că nu este foarte comodă. Pentru că a făcut tot felul de declaraţii la adresa conducerii partidului, o parte a organizaţiilor de femei din ţară, cum ar fi Dolj, Hunedoara, Olt, Mehedinţi, Bistriţa, au simţit nevoia să reacţioneze. Bistriţa-Năsăud, de exemplu, a cerut vineri demisia Rovanei Plumb din funcţia de preşedintă a organizaţiei de femei, întrucât consideră că aceasta nu şi-a delimitat clar poziţia, lăsând să se înţeleagă că este purtătoarea de mesaj a tuturor organizaţiilor de femei din ţară. Se pare că femeile social-democrate nu prea au agreat întreaga atitudine pe care a avut-o Rovana Plumb în ultimele zile. Pe lista neagră se pare că mai figurează Teodor Niţulescu, de la Teleorman, Constantin Niţă, de la Braşov, şi Marin Diaconescu, de la Olt.

Scindări la Timiş
"Nu există tendinţa vreunei organizaţii judeţene, a unui grup să plece din partid. Asta la ora actuală, pentru că nu poţi niciodată să prevezi ce se va întâmpla", a declarat ieri Ilie Sârbu, vicepreşedintele PSD şi preşedintele organizaţiei judeţene Timiş. Chiar dacă social-democraţii încă nu se confruntă cu un flux puternic de dezertări, câţiva au ales deja să părăsească partidul. Filiala judeţeană a PSD a pierdut, după alegerile din 2004 şi până acum, cinci primari, dintre care doi au răspuns programului "porţi deschise" lansat de PD şi şi-au depus adeziunile la democraţi. Mesajul liderilor PSD către cei care aleg să plece este însă unul dur: odată plecaţi, nu vor mai fi primiţi înapoi. "Trebuie să acceptăm că suntem victimele propriului sistem. şi noi l-am încurajat", a declarat Ilie Sârbu, vicepreşedintele PSD.

"Nu există tendinţa vreunei organizaţii judeţene, a unui grup să plece din partid. Asta la ora actuală, pentru că nu poţi niciodată să prevezi ce se va întâmpla."
Ilie Sârbu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite