Fenechiu recunoaşte că a solicitat demisia lui Victor Paul Dobre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu

Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, a recunoscut, într-un interviu acordat ziaristului Alecu Racoviceanu, că a cerut demisia lui Victor Paul Dobre.

„Răspunsul meu ar putea fi simplu: da. Iar motivația acestui „da” rezultă din faptul că Victor Paul Dobre, împreună cu Ioan Rus, în speță, cele două ministere care au avut în administrare referendumul, au făcut niște greșeli, sau poate nu erau greșeli, care au dus la această situație penibilă, aș putea eu să-i spun”, explică Fenechiu.

Fenechiu s-a arătat deranjat de răspunsul lui Dobre atunci când l-a întrebat despre datele recensământului, fireşti, în opinia sa, în condiţiile existenţei cvorumului. 

„Domnul Victor Paul Dobre mi-a răspuns, cu un aer de superioritate, ca să nu spun mai mult, că nu știu eu despre ce e vorba cu datele recensământului și că este o chestiune foarte laborioasă și că sub nicio formă nu putem discuta de ea”, mai spune Fenechiu, care aminteşte totodată şi de discuțiile cu reprezentanții administrației publice locale, în special cu primarii, care i-au spus că nu pot să vină 50% din români la vot, pentru că asta ar însemna să vină în realitate, 60 – 70%, întrucât nu sunt atâția oameni în România.

Ba, mai mult, Fenechiu atrage atenţia asupra răspunsului MAI la adresa CCR în care se cere numărul românilor cu drept de vot. În prima fază, aminteşte Fenechiu, se specifică faptul că pe listele electorale figurează 18 milioane și ceva de români, dar că MAI nu are nicio responsabilitate în stabilirea cifrei. Ulterior, MAI mai precizează că sunt 18 milioane de români pe liste, dar nu știe exact câți români cu drept de vot sunt în realitate, deoarece, din anul 2002, aceste liste nu s-au reactualizat .

Victor Paul Dobre şi-a dat demisia, luni, din funcţia de ministru delegat pentru Administraţie. În prezent, el este acuzat de abuz în servicu, Parchetul solicitând Parlamentului avizul pentru începerea urmăririi penale.




Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite