Fenechiu a încercat să întoarcă PNL în plen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au analizat, ieri, trei scenarii pentru strategia de la Camera Deputaţilor: întoarcerea în sală, păstrarea actualei forme de protest sau boicotarea comisiilor.

Liberalii au întors, ieri, pe toate părţile, în cadrul Delegaţiei Permanente, dar şi în grupul deputaţilor  variantele de ieşire din scandalul legat de boicotarea şedinţelor Camerei Deputaţilor. Votul urmează să fie dat săptămâna viitoare, în cadrul grupului parlamentar , dar deja la cele două şedinţe de ieri s-au conturat trei variante.

Vicepreşedintele Relu Fenechiu a pus problema întoarcerii parlamentarilor liberali în plen, inclusiv la şedinţele conduse de Roberta Anastase. “Eu mă întâlnesc cu oamenii în colegiu şi mă întreabă cum de îmi încasez banii dacă nu mă duc la muncă”, a explicat Fenechiu. Teoria pierderii de puncte la capitolul imagine a fost susţinută şi de  deputatul Cristian Adomniţei.

Alţii deputaţi liberali precum Ludovic Orban, Dan Motreanu sau Adriana Săftoiu sunt adepţii radicalizării poziţiei PNL. De altfel, Motreanu a susţinut , ieri, că deputaţii PNL ar trebui boicoteze şi lucrările comisiilor permanente. O propunere similară a fost lansată, în interiorul partidului şi de Ludovic Orban.

Liberalii renunţă la jumătate din diurnă

În schimb, alţi deputaţi, cum ar fi viceliderul Eugen Nicolăescu consideră că liberalii trebuie să continue actuala formă de protest, fără a face vreun pas în apoi dar şi fără a se radicaliza.

În faţa acestor soluţii contradictorii, liderul PNL Crin Antonescu a “mutat” decizia de la Delegaţia Permanentă (din care fac parte şi parlamentarii ) la grupul din Cameră. Aici totul s-a rezumat la reluarea aceloraşi argumente. În cele din urmă, deputaţii PNL au decis să reunuţe la 50% din diurnă, şi să încaseze doar diurna pentru comisii dar nu şi pentru şedinţele de plen conduse de Roberta Anastase. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite