Fenechiu: Nu exclud o nouă suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, marţi, că nu exclude ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, precizând că speră ca demiterea acestuia să se realizeze până la momentul sărbătorilor.

Fenechiu a declarat, într-o intervenţie la RFI, că, din punctul său de vedere, ar putea avea loc o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, pentru organizarea unui noi referendum de demitere.

"Această decizie a Curţii prelungeşte criza politică. Traian Băsescu nu poate să fie un partener pentru noi, pentru că asta ar însemna să fim cu Traian Băsescu şi împotriva celor opt milioane de oameni. Eu prefer să fiu alături de cei opt milioane de români, să mă bat în continuare cu Traian Băsescu şi să sper că le voi putea garanta românilor sărbători fără Traian Băsescu preşedinte", a susţinut Fenechiu, citat de Mediafax.

El a fost întrebat dacă asta ar presupune o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, Fenechiu replicând: "Personal, nu exclud nici acest lucru, dar asta e o declaraţie strict personală".

De asemenea, vicepreşedintele PNL şi-a exprimat speranţa că la un nou referendum de demitere din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu s-ar prezenta la vot mai mulţi români.

Cu toate acestea, Fenechiu a susţinut că nu poate protesta faţă de decizia Curţii Constituţionale în cazul referendumului din 29 iulie, de care Parlamentul va trebui să ia act.

"Parlamentul astăzi nu are altă opţiune decât să ia act de decizia Curţii. Ca şi parlamentar, am obligaţia să respect Constituţia şi legile acestei ţări şi să nu protestez în faţa acestei decizii. Ca şi om politic însă am obligaţia să mă bat în continuare pentru cei opt milioane de oameni care au votat la referendum", a mai spus vicepreşedintele PNL.

"Privesc cu aceeaşi amărăciune cu care privesc încă opt milioane de români această decizie. Nu aş putea spune că este o decizie neaşteptată, dar speram totuşi ca România să fie un stat de drept, un stat în care instituţiile statului, oricare ar fi acestea, să ţină cont de fundamentul democraţiei, adică de popor (?) Această instituţie (Curtea Constituţională, n.r.), care ar trebui să fie o instituţie formată din profesionişti total independenţi, a ajuns să fie o instituţie în care sunt numiţi oameni cu anumite slăbiciuni, cu anumite interese, cu anumite datorii: un fost parlamentar PD, un fost angajat al domnului Emil Boc şi aşa mai departe. Astfel de oameni nu pot lua decizii în numele poporului, ci iau decizii în numele oamenilor care i-au susţinut, faţă de care au datorii, obligaţii sau de care le este frică", a mai declarat Fenechiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite