Femeile lansate de Băsescu în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face ce face şi mai scoate câte un decolteu generos sau o fustă mini la bătaie, în focul încleştării politice. Pe Traian Băsescu nu l-a întrecut nimeni până acum în descoperirea „talentelor" de sex feminin într-ale politicii şi nici în tenacitatea cu care le promovează pe funcţii importante. Ca magicianul, Băsescu le-a scos din pălărie pe Elena Udrea, Anca Boagiu, Mioara Mantale sau Lavinia Şandru.

Şefa de la Dezvoltare, Elena Udrea, i-a sucit rapid minţile lui Traian Băsescu. Dintr-un avocat necunoscut, Udrea a ajuns vedetă la primăria Bucureştiului pe vremea când actualul preşedinte era edil. Şi pentru că a găsit-o indispensabilă, Băsescu a luat-o cu el şi la Cotroceni unde a numit-o consilier prezidenţial. Apoi ministru peste două domenii diferite.

image

Anca Boagiu îi suflă în ceafă blondei?

O altă febleţe de-a lui Băsescu este senatoarea Anca Boagiu. Pedistă şi brunetă consecventă, Boagiu nu i-a ieşit niciodată din graţii şefului statului. Aceasta a fost ministru în mai multe rânduri, iar acum două zile a revenit la guvern, în cabinetul lui Emil Boc. Şi asta chiar dacă nu poate face echipă cu Elena Udrea. Cele două se invidiază reciproc şi nici nu-şi vorbesc de mult timp.

image

Roberta Anastase îşi pune pe jar şi colegii

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este tocată mărunt şi des până şi de colegii săi de partid de sex masculin. Toată lumea îi reproşează acesteia lipsa de experienţă, dar şi faptul că ar fi făcut uz de frumuseţea ei ca să crească „politic". Traian Băsescu este cel care a propulsat-o încă de la apariţia ei în viaţa publică.

image

Monica Iacob Ridzi de la bară, la minister

„Suava" deputată Monica Iacob Ridzzi ar fi făcut „carieră" mai întâi într-un club de noapte, apoi la tejgheaua unui SRL şi abia apoi în PD, după cum o acuză unele guri rele din PSD. Se pare că pe Băsescu l-a lăsat rece toată istoria pentru că a pus-o pe listele pentru Parlamentul European, apoi pe cele pentru Camera Deputaţilor. Pentru activitatea intensă a acesteia pe la PD, Băsescu a făcut-o ministru al Tineretului.

Monica Macovei din jurist, portavoce în PE

Chiar dacă e trecută bine de prima tinereţe, Monica Macovei i-a intrat în graţii lui Traian Băsescu. A fost desemnată ministru al Justiţiei şi susţinută de PDL, deşi era independentă. Devotată cauzei şi după ce a părăsit ministerul, Macovei a devenit europarlamentar şi portavocea preşedintelui în PDL.

Mioara Mantale de la săpun, la Băsescu

Fostul prefect al capitalei, Mioara Mantale, i-a sărit în ochi lui Traian Băsescu o dată cu lansarea pe piaţă a unui săpun de calitate. Zâmbetul lui Mantale din reclama de la tv se pare că i-a înmuiat inima lui Băsescu pentru că aceasta a susţinut-o la prefectura Bucureştiului, iar apoi a ajuns subprefect.

image

Mona Muscă, turnătoarea preferată

Promovată ministru al Culturii de către liberali, Mona Muscă s-a bucurat încă de la acea vreme de toată simpatia lui Traian Băsescu. Şi, tot cu sprijinul preşedintelui, Muscă s-a înscris în PDL, crescând în ochii tuturor la fel de mult ca Făt-Frumos. Doar dovada că ar fi făcut poliţie politică a mai scos-o din cărţi.

Citiţi articolul integral în Click.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite