Femeile din PD se bazează pe bărbaţi puternici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea doamnelor din tabăra democraţilor au soţi sau protectori influenţi şi uneori interese divergente Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie. Dar în

Majoritatea doamnelor din tabăra democraţilor au soţi sau protectori influenţi şi uneori interese divergente

Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie. Dar în politică lucrurile pot sta şi invers. Toate partidele parlamentare, fără excepţie, au trecut pe locuri eligibile, la ultimele alegeri, doamne şi domnişoare.

Multe dintre ele nu s-au remarcat deloc sau au făcut-o prea puţin, într-un Legislativ dominat încă autoritar de bărbaţi. Şi în cadrul PD este aceeaşi situaţie, majoritatea femeilor având averi frumuşele şi câte un "protector" care le-a netezit drumul spre vârful formaţiunii.

Numele Ancăi Constantinescu, Ionelei Bruchental-Pop (deputaţi) şi Corneliei Cazacu (senator) au fost des vehiculate în presă, dar din cu totul alte motive decât cele ce ţin de activitatea parlamentară. Despre prima dintre ele s-a afirmat că deţine firma "Pro-consul", care a obţinut un contract de refacere a faţadei din sticlă a Aeroportului "Henri Coandă" - Otopeni, precum şi a anexelor acestuia.

De altfel, Anca Constantinescu a strâns o avere estimată la patru milioane de euro. Ea a declarat că are în proprietate, printre altele, mai multe terenuri, o casă de vacanţă, două apartamente, tablouri în valoare de 170.000 de euro şi bijuterii de 25.000 de euro.

În ceea ce o priveşte pe Ionela Bruchental-Pop, ea a avut de suferit în planul imaginii publice din cauza fostului soţ. Coriolan Bruchental-Pop a primit o condamnare definitivă în februarie 2006 pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri oficiale.

În perioada 1997-1998, Bruchental-Pop a introdus în ţară, fără a achita taxele vamale, mai multe transporturi de ulei alimentar, folosindu-se de societăţile unor cetăţeni arabi care părăsiseră România.

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a vorbit, nu demult, despre afacerile Corneliei Cazacu.

El a spus că firma "Eurovia International Construct S.A." a primit de la Primăria Capitalei un contract în valoare de 21 milioane de euro pentru întreţinerea bulevardelor Capitalei, care au ieşit din perioada de garanţie.

Potrivit lui Ciuvică, acţionarul principal al firmei este Elena Gheorghe, o pensionară de 70 de ani din Urlaţi, judeţul Prahova. Bătrâna este mama senatorului Cornelia Cazacu, iar ceilalţi acţionari sunt tot rude ale parlamentarului PD. Consiliul de Administraţie al firmei este condus de Dănuţ Cazacu, soţul democratei. Acesta a fost consilier la primărie şi a făcut afaceri de succes şi în timpul mandatului de primar al lui Traian Băsescu, fiind nevoit să demisioneze ulterior.

Despre Elena Udrea, secretar executiv al PD, şi afacerile soţului ei, Dorin Cocoş, s-a tot vorbit. Recent, primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, susţinea că, la începutul lui 2006, după ce a finalizat construcţia Euro Hotels, Dorin Cocoş i-a cerut lui Adriean Videanu să-i dea terenul din strada Polizu nr. 6, sector 1, aflat în imediata vecinătate a hotelului. La faza finală a licitaţiei de concesionare ar fi rămas trei firme, toate aflate sub controlul soţului Elenei Udrea.

Rivalitate între generaţii

Între reprezentantele sexului frumos din PD şi-au făcut loc şi neînţelegerile. Ultimul caz de acest gen este conflictul dintre senatorul Paula Ivănescu, fost vicepreşedinte al PD Prahova, şi europarlamentarul Roberta Anastase, liderul filialei menţionate.

Deznodământul a fost demisia celei dintâi din conducerea organizaţiei. Paula Ivănescu a numit-o pe Roberta Anastase "fătucă fără experienţă", în timp ce mai tânăra sa colegă îşi propusese să o demită din funcţie pe motiv că nu are activitate politică. Sfătuite sau nu în acest sens, protagonistele scandalului au evitat să mai pună gaz pe foc.

Se pare însă că disputa a fost generată de tatăl Robertei, Corneliu Anastase. El şi-a clădit averea din postura de director general al Uzinelor "1 Mai" din Ploieşti.

"Păruială" publică la ARIS

"Războiul" Ivănescu - Anastase nu este însă singurul din istoria recentă a femeilor democrate. În vara anului trecut, fostul preşedinte al Agenţiei Române pentru Investiţii Străine, Ana Maria Cristina, a fost chemat la Palatul Victoria pentru a prezenta explicaţii în legătură cu acuzaţiile de corupţie ce i le adusese tocmai vicepreşedintelui instituţiei, colega sa de partid Gabriela Vasile.

Cea incriminată i-a întors "serviciul" Anei Maria Cristina, apreciind că aceasta ar fi "suspectată de corupţie". "Spre exemplificare, firma Agresiv Media SRL, care asigură administrarea site-ului web al ARIS, se ocupă şi de promovarea lanţului de magazine Mini Prix, firmele la care are interes preşedintele ARIS.

Preţul contractului încheiat cu ARIS, semnat de însăşi preşedintă, este de circa 11 ori mai mare decât costul aceloraşi servicii (site-ul Mini Prix) pe care Agresiv Media le-a prestat firmei M-Chic SRL, firma conexă Mini Prix.

"Este important să arăt că Ana Maria Cristina este asociat în firma Mini Prix Discount Concept SRL", se preciza într-un comunicat semnat de Gabriela Vasile. În cele din urmă s-a aflat că "protectorul politic" al celor două era senatorul PD Marius Marinescu.

Băsescu - "iubit cu ochii" de pediste

"Deosebit", "minunat", "superb", "extraordinar" - aşa au descris femeile democrate, potrivit NewsIn, petrecerea la care le-a invitat preşedintele Traian Băsescu la reşedinţa sa de la Neptun. "L-am iubit cu ochii toată seara", a dezvăluit una dintre participante.

Totuşi, doamnele democrate au urmat exemplul lui Traian Băsescu în relaţia cu ziariştii. "A fost o întâlnire privată şi nu cred că vă interesează", "Uite-i, dragă, nici la ora asta nu s-au culcat", "V-aţi făcut datoria pe ziua de azi, noapte bună!", au fost câteva dintre replicile date reprezentanţilor presei, care le aşteptaseră să revină de la petrecere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite