Favoriţii la primărie în marile oraşe spun că nu cred în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre, pe care cel mai recent sondaj INSOMAR îl dă câştigător în primul tur la Primăria Constanţei, cu 75%, declară că nu vrea să comenteze deloc sondajele de opinie. Prezent la

Radu Mazăre, pe care cel mai recent sondaj INSOMAR îl dă câştigător în primul tur la Primăria Constanţei, cu 75%, declară că nu vrea să comenteze deloc sondajele de opinie. Prezent la inaugurarea unor secţii ale Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, Mazăre a spus că nu vrea să comenteze niciun sondaj, chiar dacă îi este favorabil.

"Aştept rezultatul alegerilor şi apoi vom comenta procentele şi tot ce doriţi dumneavoastră", a explicat Mazăre. Victor Manea, candidatul PNL, cotat cu a doua şansă, cu doar 11%, cataloghează rezultatele drept "o ultimă încercare de manipulare a electoratului din Constanţa, în disperarea primarului de a se despărţi de scaunul său".

"Prezenţa la vot va fi foarte scăzută"

Gheorghe Ciuhandu este favoritul tuturor sondajelor pentru Primăria Timişoara, fiind incert însă dacă va câştiga din primul tur.

În sondajul INSOMAR, Ciuhandu este cotat cu 67 la sută, însă în sondajul comandat pentru PSD are doar 43 la sută. Un sondaj realizat de PD-L Timişoara îl cotează pe Ciuhandu cu 51 la sută din intenţiile de vot.

"Problema este că în toate sondajele prezenţa la vot este foarte scăzută la Timişoara, sub 35 la sută. Astfel, vor decide pentru întregul oraş mai puţin de un sfert din alegători. Oamenii trebuie să iasă la vot", a declarat Ciobanu.

Ceartă la Iaşi

"Datele prezentate sunt neverosimile, pentru că nu sunt comparabile cu datele celorlalte măsurători sociologice serioase comandate în Iaşi de PD-L şi alte partide. În toate sondajele noastre din urmă cu un an până în prezent, Gheorghe Nichita a avut scoruri între 25 şi 35%. Orice sociolog ştie că nu se putea produce o aşa schimbare spectaculoasă peste noapte. Despre scorul meu nu comentez nimic, ca să nu spuneţi că sunt subiectiv", a declarat Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primăria Iaşi.

Pesediştii spun că procentele ar fi reale. "Rezultatele sondajului INSOMAR merg aproape până la identitate cu cele din sondajul nostru. Este un sondaj credibil", a spus Doru Tompea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite