Externele stau să cadă. Marga cere îndurare naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, joi, că, asemenea clădirilor multor ambasade ale României, şi sediul Centralei MAE ridică probleme, pentru că are bulină roşie, adăugând speranţa sa că „natura va fi generoasă" şi nu se vor produce seisme.

„Clădirile şi infrastructura ambasadelor şi consulatelor sunt în multe locuri în stare de degradare - am văzut recent şi la Tel Aviv şi la Strasbourg şi la Praga. Cu siguranţă că sunt şi alte locuri unde nimeni nu a mai investit nimic în clădire, încât clădirile crapă la bază sau în orice caz au probleme grave. Chiar Centrala ridică probleme, ştiţi bine că are bulina roşie, dar să sperăm că nu vor fi seisme, că natura va fi mai generoasă sub acest aspect", a spus Marga, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că acest aspect, ca şi asigurarea unei reprezentări corespunzătoare cu personal în misiunile diplomatice, reprezintă temele unui audit intern care este în derulare în MAE după ce el a preluat mandatul.
Potrivit lui Marga, concluziile preliminare ale acestui audit indică faptul că, după 2009, MAE a avut o funcţie periferică în elaborarea politicii externe, iar acest lucru este surprins şi de organigrama care a fost redusă şi nu a fost adaptată la nevoile obiectivelor politicii externe.

Ministrul a mai promis că la reuniunea anuală a diplomaţiei, organizată tradiţional la sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie, va prezenta un bilanţ al primilor cinci ani de apartenţă la UE a României, care va cuprinde şi proiectul profilului european al României până în 2020.

„Vom întocmi în curând un bilanţ al primilor cinci ani de apartenenţă la UE, ce va fi prezentat la reuniunea anuală a ambasadorilor, în care vom identifica vulnerabilităţile şi vom proiecta pe baze consensuale, transpartinice, profilul european al României pentru următorul deceniu", a spus Marga, adăugând că documentul-program respectiv se va intitula "România 2020 - parteneriat politic, solidaritate socială, dezvoltare durabilă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite