Experţii CE vor evalua progresele înregistrate de România în justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii Comisiei Europene încep, marţi, misiunea de evaluare a progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe justiţie.

Concluziile experţilor europeni vor fi incluse în raportul intermediar cu privire la progresele înregistrate de România la capitolul justiţie. Raportul va fi publicat la începutul anului viitor.

Mai citeşte şi:

Predoiu: Pentru România, Schengen este o problemă de apartenenţă la clubul european

 Ministrului Justiţiei consideră că este  "evident faptul că, de la raportul din vară al CE, România a realizat progrese". El a dat ca exemple legea privind accelerarea soluţionării proceselor sau legea ANI.

În privinţa nemulţumirilor exprimate de Franţa,  Predoiu consideră că acestea nu au legătură cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, deoarece acest mecanism este poate "cel mai comod argument de ridicat în problematica Schengen".

De altfel, ministrul Justiţiei a declarat, încă din luna septembrie, că în urma evoluţiilor pozitive care au avut loc după raportul din vară, Comisia Europeană a evaluat posibilitatea unei misiuni intermediare care să înregistreze progresele înregistrate până la raportul din iarnă, transmite Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite