Kelemen Hunor: Nu susţinem angajarea răspunderii pe reorganizare adiminstrativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat pentru "Adevărul" că decizia angajării răspunderii Guvernului pe legea privind reorganizarea administrativă nu a fost discutată nici în guvern, nici în Coaliţie, iar Uniunea nu susţine o astfel de măsură.

“Dacă vrei să faci o asumarea de răspundere este bine să ai şi susţinerea Coaliţiei. Nu am discutat în coaliţiei despre o astfel de măsură. Noi nu putem fi de acord cu acest proiect de reorganizare în opt judeţe mari. UDMR are un proiect care a trecut deja de Senat şi care prevede împărţirea administrativă în 16 regiuni. Urma să discutăm marţi, în cadrul Coaliţiei”, a declarat ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a mai spus că nu a văzut niciun proiect pe hârtie şi nici nu a fost prezentat vreun document în ultima şedinţă de Guvern. “Ştim doar intenţiile PDL, probabil că dacă domnul Ioan Oltean a prezentat noua formă de organizare există la partid un astfel de proiect”, a adăugat el.

Întrebat ce va face UDMR în cazul în care premierul Emil Boc va veni în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea, Kelemen Hunor a evitat să dea un răspuns. “Vom vedea ce vom face…Noi ştim ce vom face, dar mi se pare firesc întâi să anunţ partenerii de guvernare şi nu să o fac prin presă. Nu doresc să generez noi tensiuni”, a conchis el.

UDMR doreşte ca judeţele Hargita, Covasna şi Mureş să fie reunite într-o singură regiune. Conform PDL, cele trei judeţe vor fi înglobate în regiunea de centru, alături de Braşov, Alba şi Sibiu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite