Excluderea lui Patriciu, înnămolită în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semcu, care a ajuns în parlament urmare a retragerii lui Dinu Patriciu. De altfel, Semcu şi Ludovic Orban au fost printre puţinii lideri PNL care l-au apărat public pe Dinu Patriciu, după ce

Semcu, care a ajuns în parlament urmare a retragerii lui Dinu Patriciu. De altfel, Semcu şi Ludovic Orban au fost printre puţinii lideri PNL care l-au apărat public pe Dinu Patriciu, după ce presa a dezvăluit faptul că acesta a sponsorizat PSD în 2004. "Voi avea o discuţie şi cu preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu. Nu sunt de acord cu părerea unora să facem o sancţiune la bloc, cu excluderea lui Dinu Patriciu şi a lui Valerică Stoica, care bălăcăreşte PNL de mai mult timp, atunci când i se cere", a declarat Semcu, citat de NewsIn. El a afirmat că o eventuală excludere a omului de afaceri Dinu Patriciu din partid ar fi o măsură exagerată. Semcu a afirmat că mai mulţi colegi de partid au pus problema excluderii lui Patriciu, "din dorinţa de a se pune bine cu şefii", dar că, în opinia sa, Patriciu are justificări - este preşedintele unei mari companii. "Din punctul meu de vedere, unul e omul de afaceri Dinu Patriciu şi altul omul de partid", a argumentat Semcu. Liderul liberalilor prahoveni a recunoscut însă că Patriciu a făcut partidului un deserviciu prin faptul că, la alegerile din 2004, a acordat bani PSD-ului. "Nu mă aşteptam. Nu ne-a făcut un serviciu. Era bine măcar dacă recunoştea în 2004, nu după doi ani", a afirmat Adrian Semcu. Un alt lider liberal care l-a apărat pe Dinu Patriciu a fost Ludovic Orban, şeful organizaţiei din Bucureşti a acestui partid. Orban a declarat agenţiei NewsIn că situaţia lui Patriciu nu este similară cu cazul deputatului Cristian Boureanu, care a acuzat lideri ai PNL că negociază cu social-democraţii, acuzaţii pe care nu le-a putut proba. Liderul liberal a spus că Patriciu nu a făcut altceva decât să îşi exprime o opinie legată de strategia politică a partidului, atunci când a spus că cea mai bună soluţie este o alianţă PNL-PSD.

Stoica: Să stopăm ascensiunea grupării Tăriceanu
Mai mulţi lideri ai PNL au cerut, vineri, excluderea din partid atât a lui Dinu Patriciu, cât şi a lui Valeriu Stoica. "Am luat act cu stupoare şi revoltă despre faptul că Dinu Patriciu a sponsorizat PSD în campania electorală din 2004. Mă număr printre cei care, de-a lungul timpului, au avut dubii asupra faptului că domnul Dinu Patriciu joacă onest faţă de Partidul Naţional Liberal. Iar sponsorizarea campaniei electorale a PSD este, pentru mine, cea mai bună dovadă că Dinu Patriciu nu a fost onest faţă de PNL", se afirmă într-un comunicat de presă al senatorului Radu Stroe. Atât Stroe, cât şi vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti şi şeful filialei din Bistriţa, Sabin Ilieşi, au cerut ca organizaţia din Prahova să îl excludă pe omul de afaceri. Haşotti a apreciat că aceeaşi soartă ar trebui să o aibă însă şi Valeriu Stoica. Fostul preşedinte al PNL a respins această alăturare. "O persoană incendiază o casă, o altă persoană sare să stingă incendiul, iar la sfârşit judecătorul îi condamnă pe amândoi, considerând că amândoi sunt vinovaţi. Am încercat să stopez ascensiunea în partid a grupării Patriciu-Tăriceanu", a explicat Stoica, la televiziunea publică. Până în prezent, conducerea PNL nu a difuzat, în legătură cu acest caz, decât un comunicat de presă, în care se afirmă că declaraţiile lui Dinu Patriciu cu privire la o posibilă guvernare PNL-PSD reprezintă o poziţie personală regretabilă şi inacceptabilă, care se situează în afara liniei politice a partidului. Potrivit statutului PNL, întrucât Patriciu nu deţine nicio funcţie în partid, excluderea sa este de competenţa organizaţiei locale din care face parte. Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa a apreciat, într-o emisiune televizată, că o problemă atât de importantă nu ar trebui lăsată la latitudinea filialei judeţene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite