Europarlamentarul Bodu îl critică pe Geoană: Să-l citească pe Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Sebastian Bodu i-a atras atenţia preşedintelui Senatului Mircea Geoană că a făcut o confuzie caraghioasă între termenii de "azilant" şi "refugiat", în vizita oficială din Canada, lucru care demonstrează lipsa de interes în susţinerea cauzei de ridicare a vizelor impuse cetăţenilor români.

Bodu precizează că termenul de refugiat se poate aplica, de exemplu, srilankezilor, care ajung în Canada cu containerul, în timp ce termenul de azilant se poate referi, la situaţia ţiganilor cehi care intră în Canda cu viză turistică şi apoi solicită azil.

"Şi cum România, Bulgaria şi Cehia au toate o comunitate ţigănească reprezentativă, regimul vizelor a fost reinstaurat pentru cehi şi menţinut pentru români şi bulgari", se arată într-un comunicat al europarlamentarului PDL.

Observaţia lui Sebastian Bodu a fost făcută pe fondul unui comunicat eliberat de Mircea Geoană, referitor la întrevederea sa cu ministrul canadian al Apărării în care se spune că "unul din principalele obstacole ale înlăturării regimului de vize, problema refugiaţilor, este în curs de rezolvare".

„Bănuiesc că domnul Geoană se referă la faptul că autorităţile canadiene au în dezbatere, încă din primăvara acestui an, o legislaţie nouă privind azilanţii, menită să scurteze serios procedura în cazul cetăţenilor europeni, inclusiv cei aparţinând unei minorităţi etnice. Cred că nu trebuie să fi fost ministru de externe, precum dl. Geoană ca să ştii că nu există refugiaţi români, bulgari şi cehi.

Pentru o clarificare a deosebrii dintre termenii de azilant şi refugiat, îi recomand d-lui Geoană să citească din cursul de Drept internaţional public al colegul său de partid, Adrian Năstase", scrie Bodu pe blogul său.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite