Europarlamentarul Adina Vălean, în "semi-cercul puterii" din PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarului PNL Adina Vălean i-a fost alocat un loc în "semicercul puterii", adică primul rând de locuri din sălile de plen ale Parlamentului European de la Strasbourg şi Bruxelles, care sunt rezervate în mod tradiţional preşedinţilor grupurilor politice din PE.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, în acest moment grupul ALDE, din care fac parte liberalii, este reprezentat în primul rând din plen de către preşedintele Guy Verhofstadt şi de către Vălean.

De asemenea, potrivit sursei citate, eurodeputatul Vălean este şi primul europarlamentar român din istorie căruia îi este alocat până la finalul mandatului un loc în "semicercul puterii" din sala de plen a PE.

Votată la sfârşitul anului trecut drept "cel mai influent parlamentar european", Adina Vălean este, totodată, împuternicită să ia parte la conferinţa preşedinţilor grupurilor politice din Parlamentul European (în cazul absenţei preşedintelui Verhofstadt) - locul unde se discută cele mai importante decizii pentru Uniunea Europeană, precizează comunicatul PNL.

Sursa citată mai menţionează că din 2007, de când este europarlamentar, Adina Vălean a avut câteva dintre cele mai importante rapoarte din Parlamentul European (Raportul privind scăderea preţurilor la roaming, Raportul referitor la libertatea de mişcare a cetăţenilor în interiorul Uniunii, Raportul pe cetăţenie sau cel pe infrastructură - n.r.) şi este vicepreşedintele grupului ALDE din PE, al treilea cel mai important grup politic european.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite