Europarlamentar român: Există o serie de indicii de corupţie în derularea fondurilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există o serie de indicii de acte de abuzuri, corupţie şi conflicte de interese cu privire la proiectele finanţate din fonduri europene, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, Europarlamentarul Ramona Mănescu.

Potrrivit acesteia, România absoarbe 10% din fondurile europene şi că se aşteaptă ca absorbţia acestor fonduri să ajungă la maxim 30%.

"Dacă accesăm 30% acum, vom primi 30% în perioada următoare. Comisia Europeană va verifica firmele, dacă este cazul", a mai spus liberala.

"Am înaintat Comisiei Europene o cerere de a trimite o misiune de verificare a modului în care se atribuie fonduri europene în România. Am primit numeroase sesizări din partea ONG-urilor, mediului de afaceri, autorităţilor locale care au depus proiecte şi au fost respinse fără explicaţii. Toate aceste rapoarte constituie o bază pentru a trimite o misiune pentru a vedea cum împreună cu Parlamentul Român să se remedieze lucrurile. Este vorba de suspiciuni, de corupţie şi conflicte de interese la nivel înalt", a spus aceasta.

Euroarlamentarul PNL, a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au constatat că în România un kilometru de drum este de 2-3 ori mai scump decât în altă ţară şi că se acordă mai multe puncte pentru construirea de drumuri în evaluarea proiectelor depuse, transmite Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite