Euronews: Traian Băsescu va fi reinstalat în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa europeană aşteaptă decizia Curţii Constituţionale
Presa europeană aşteaptă decizia Curţii Constituţionale

Traian Băsescu va fi, cel mai probabil, reinstalat în funcţia de preşedinte al României, deşi 88% dintre electori au votat demiterea acestuia, scrie Euronews în ediţia sa electronică.

"O decizie privind validitatea referendumului de demitere a preşedintelui român urmează să fie luată astăzi", anunţă Euronews. Se aşteaptă ca judecătorii Curţii Constituţionale să invalideze referendumul pe motiv că cvorumul de participare n-a fost îndeplinit, relatează televiziunea.

"Asta înseamnă că, deşi 88% dintre electori au votat pentru demirea preşedintelui Băsescu, liderul va fi reinstalat în funcţie", concluzionează Euronews.

Majoritatea analiştilor politici se aşteaptă ca preşedintele să se întoarcă la Cotroceni, anticipând că lupta pentru putere va continua, informează televiziunea europeană.

"Consiliul Europei susţine că CCR a fost supusă unor presiuni politice <<şocante>> înainte de decizie şi îl acuză pe premierul Ponta de subminarea statului de drept. Ponta, la rândul lui, îl acuză pe Băsescu de blocarea politicilor guvernamentale şi de ignorarea marilor cazuri de corupţie", mai notează televiziunea europeană în ediţia online.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite