Eurodeputaţii se simt nedreptăţiţi: Nu au paşapoarte diplomatice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarii români vor să beneficieze de facilităţile oferite de paşaportul diplomatic ca şi omologii lor din forul legislativ naţional. Conducerea Camerei Deputaţilor ia în calcul

Europarlamentarii români vor să beneficieze de facilităţile oferite de paşaportul diplomatic ca şi omologii lor din forul legislativ naţional. Conducerea Camerei Deputaţilor ia în calcul introducerea unui nou capitol în statutul parlamentarului, care să reglementeze drepturile celor trimişi cu mandat în Parlamentul European.

Iniţiativa vine în urma nemulţumirilor exprimate de unii europarlamentari faţă de pierderea unor drepturi pe care le aveau pe când erau simpli senatori sau deputaţi în România.


Aceştia i-au semnalat preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, că "au o problemă legată de statutul domniilor lor în România": faptul că "nu scrie în nicio lege că au drept la paşaport diplomatic". Olteanu a dat curs plângerilor, propunând, în cadrul ultimei şedinţe de Birou Permanent, să se solicite comisiei de resort modificarea Statutului senatorilor şi deputaţilor.


"Dreptul la paşaport diplomatic pe care parlamentarii europeni, cu siguranţă trebuie să-l aibă şi după anul 2009, trebuie să fie prevăzut undeva. Nu cred că are vreun sens să facem vreo lege privind Statutul parlamentarului european, cred că putem introduce un capitol în Statutul parlamentarului despre parlamentarii europeni, astfel încât aceste chestiuni, care sigur că sunt administrate cu bun-simţ în acest moment de instituţiile statului, că doar nu le-a cerut Ministerul de Externe paşapoartele diplomatice înapoi, să fie şi reglementate legal", a mai spus Olteanu. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite