Nicolăescu: Cei cu reşedinţă în străinătate nu pot fi pe listele permanente, chiar dacă au buletin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevarul/ Eugen Nicolăescu
Foto: Adevarul/ Eugen Nicolăescu

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a susţinut că un român care are drept de şedere sau reşedinţa în străinătate nu are ce să caute pe listele electorale permanente, chiar dacă are buletin în România.

Solicitat să comenteze declaraţiile premierului Victor Ponta, care a vorbit de existenţa a peste trei milioane de români cu drept de şedere în străinătate, din care aproximativ 470.000 au domiciliul în străinătate şi întrebat dacă, în consecinţă, se pune problema scoaterii de pe listele electorale permanente a celor care au drept de şedere, dar nu şi domiciliul în străinătate, Nicolăescu a precizat că românii care au drept de şedere în străinătate nu se regăsesc pe teritoriul României şi nu au ce căuta pe liste.

"Cel care are drept de şedere în străinătate nu se găseşte pe teritorului României. Cum să fie în lista electorală permanentă? Scuzaţi-mă, vă rog, putem să interpretăm cum dorim noi. Un om nu poate să fie în acelaşi loc, în acelaşi timp. În două sau în trei locuri nu are cum să fie. Dacă s-a hotărât să-şi facă reşedinţa în Spania, stă în Spania. Are, dacă vreţi, un buletin în continuare în România, dar el nu locuieşte în România. Ce să caute pe lista electorală permanentă din comuna nu-ştiu-care?", a spus Nicolăescu.

El a catalogat drept o "absurditate" sau o "chestie anormală" faptul ca românii care nu locuiesc în România să figureze pe listele electorale permanente şi a adus în discuţie revizuirea legislaţiei în legătură cu acest lucru.

"Vă daţi seama că este o absurditate, că este o chestie anormală? Poate că noi avem legislaţia nepusă la punct şi trebuie să o revizuim - şi acest lucru va trebui să-l vedem în perioada următoare - dar judecând logic, judecând de bun simţ, nu mai mult, asta este realitatea şi ca atare trebuie să o ducem acolo unde îi e locul, la normalitate", a spus Nicolăescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite