Engleza lui Escu: preşedinţii României nu sunt prea buni prieteni cu limba lui Shakespeare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar Crin Antonescu
Preşedintele interimar Crin Antonescu

De-a lungul timpului, limba lui Shakespeare a reprezentat o adevărată provocare pentru cei mai importanți politicieni din țara noastră. Astăzi, la întâlnirea cu delegația FMI, și președintele interimar, Crin Antonescu, și-a dat examenul la limba engleză.

Președintele interimar i-a asigurat pe membrii delegației FMI aflați la București că criza politică se va termina la sfârșitul acestei luni și a ținunt să precizeze că aceasta nu afectează negocierile cu FMI.

Dincolo de cuvinte stâlcite și bâlbâieli, în discursul președintelui interimar s-au strecurat mai multe greșeli de gramatică. Ca să se poată face înțeles, Antonescu a gesticulat intens. Colac peste pupăză, liderul de la Cotroceni l-a prezentat pe ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, drept "mama și tatăl...", însă nu și-a continuat ideea. Afirmația lui Antonescu l-a făcut pe Georgescu să se încrunte puțin.

Niciun președinte român n-a stăpânit prea bine limba engleză. Intervențiile în limba engleză ale lui Iliescu au reușit mereu să amuze audiența datorită accentului lui unic.

Nici Traian Băsescu nu excelează la acest capitol.

Totuși, există politicieni români care stăpânesc această limbă foarte bine, lucru dovedit în nenumărate rânduri de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite