Emil Boc şi Gabriel Oprea au căzut la pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc l-a asigurat pe ministrului Apărării, Gabriel Oprea, că va accepta amendamente la legea pensiilor pentru ca pensiile militare sub 3.000 de lei să nu fie afectate de recalculare.

Discuţiile au avut loc miercuri seara, în cadrul unei întâlniri neoficiale între Boc, Oprea şi Mihai Şeitan, ministrul Muncii. Potrivit unor surse guvernamentale, în timpul întâlnirii Oprea i-a reproşat premierului că simulările făcute de Ministerul Muncii pentru calcularea pensiilor militare nu coincid cu realitatea şi că toate pensiile din domeniul apărării vor scădea cu procente cuprinse între 19% şi 69% dacă se păstrează forma legii adoptate de Guvern.

Ca răspuns, Boc l-a asigurat pe Oprea că pensiile militare mai mici de 3.000 de lei nu vor scădea şi că va accepta amendamente în acest sens. Potrivit aceloraşi surse, întâlnirea a durat mai bine de trei ore, iar reprezentanţii Ministerul Muncii au prezentat noi simulări privind recalcularea pensiilor. Oficiali de la Ministerul Muncii au recunoscut însă că simulările pot avea o anumită marjă de eroare şi că, pe forma actuală a legii, pot exista cazuri izolate de pensii militare mai mici de 3.000 de lei care scad în urma recalculării.

Gabriel Oprea şi-a exprimat nemulţumirea încă de la începutul săptămânii, când a susţinut în plenul Senatului că pensiile militare nu ar trebui recalculate. Problema conflictului iscat în Coaliţia de guvernământ, pe tema pensiilor militare, a fost discutată şi la consultările de la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite