Emil Boc despre decizia Curţii Constituţionale: "Este puţin discutabilă şi ciudată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a calificat drept  "discutabilă şi ciudată" decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) privind proiectul revizuirii Constituţiei propus de preşedintele Traian Băsescu.

Premierul spune că nu înţelege 'dubla măsură' folosită de judecători, acum, pe de o parte, şi în 2003, pe de altă parte, informează Agerpres.

Curtea Constituţională a spus că nu se poate restrânge imunitatea parlamentară. Este puţin discutabilă şi ciudată această decizie a CCR. (...) La ce mă refer: în 2003, când s-a revizuit Constituţia, şi atunci s-a restrâns imunitatea parlamentară.

Până în 2003, nimeni nu putea fi trimis în judecată fără să se ridice imunitatea parlamentară cu majoritate de 2/3 din fiecare cameră a Parlamentului. În 2003 s-a restrâns imunitatea parlamentară şi s-a spus că parlamentarul poate să fie trimis în judecată fără să fie nevoie de încuviinţarea din partea camerei, dar nu poate fi reţinut, arestat şi percheziţionat. Deci s-a restrâns imunitatea parlamentară.

Acum vine CCR şi spune că nu se poate restrânge pentru că este afectat un drept, o garanţie. Dar în 2003 nu s-a făcut exact acelaşi lucru?  De aceea nu înţeleg dubla unitate de măsură: în 2003 s-a putut restrânge imunitatea, acum nu se mai poate restrânge, a declarat Emil Boc la o dezbatere organizată sâmbătă la Cluj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite