Emil Boc are resurse: bani pentru primarii PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul este generos cu aleșii locali ai partidului
Premierul este generos cu aleșii locali ai partidului

Guvernul a alocat printr-o hotărâre peste  70 de milioane de lei unor administraţii locale, în cea mai mare parte conduse de primari PDL.

Potrivit documentului adoptat de Executiv, banii provin din Fondul de rezervă bugetară şi vor fi folosiţi pentru proiecte de investiţii şi acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital.

Din totalul fondurilor, 33,9 milioane de lei au fost acordate pentru 633 de primării PDL, iar 12 milioane de lei au fost alocate pentru 325 de primării PSD, potrivit Mediafax.

Primăriile PNL au primit 9,6 milioane de lei, iar cele UDMR,4,7 milioane de lei. În total, de fonduri vor beneficia 232 de primării conduse de primari liberali şi 108 de edili UDMR.

Potrivit unor surse parlamentare, premierul Emil Boc a promis bani pentru investiţii locale şi din bugetul pe 2011. Mai mulţi lideri din teritoriu şi parlamentari PDL, printre care şi Roberta Anastase, au fost chemaţi aseară la Guvern pentru a avansa premierului Emil Boc ultimele solicitări privind bugetul pe anul viitor.

Boc a garantat parlamentarilor Puterii că vor primi între 2,5 şi 3 miliarde de lei vechi pentru colegiile lor, pe baza unor amendamente la proiect. Bugetul urmează să fie discutat mâine de Coaliţie, iar apoi să fie avizat de Guvern.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite