Emil Boc: Victor Ponta şi Crin Antonescu încurajează indirect furtul, frauda şi hoţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta (stânga) şi Crin Antonescu caută formula câştigătoare pentru localele din 2012
Victor Ponta (stânga) şi Crin Antonescu caută formula câştigătoare pentru localele din 2012

Premierul Emil Boc i-a criticat, luni, la Ploieşti, pe liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta legat de poziţiile exprimate privind examenul de Bacalaureat, respectiv proiectul referitor la confiscarea averilor.

"Am constatat două lucruri: pe de o parte, domnul Ponta îi încurajează pe elevi la bacalaureat să copieze, că asta e singura sursă de a putea reuşi în viaţă şi a fost extrem de revoltat când s-a aplicat un bacalaureat corect în România, deci încurajând indirect furtul şi frauda. Acelaşi lucru îl face şi domnul Antonescu, încurajând hoţia prin faptul că apreciază proiectul Guvernului mai blând în privinţa confiscării averilor ilicite decât proiectul USL", a spus Emil Boc luni, la Ploieşti, la finalul unei întâlniri cu oameni de afaceri din Prahova.

Premierul a spus că, din punctul său de vedere, Crin Antonescu fie nu a citit proiectul Guvernului referitor la confiscarea averilor ilicite, fie nu este interesat de subiect. Boc a vorbit, în acest context, despre diferenţa dintre actualii guvernanţi şi cei care se consideră a fi o alternativă pentru România.

"Îi spun foarte direct: în timp ce proiectul Guvernului permite confiscarea averilor pentru fapte de corupţie, proiectul USL-ului nu permite confiscarea averilor pentru fapte de corupţie. Şi cred că asta spune totul despre viziunea USL-ului în România. În domeniul învăţământului încurajează copiatul, în domeniul averilor încurajează corupţia. Asta este diferenţa între actualii guvernanţi şi cei care pretind a fi viitoarea alternativă a României. Ei încurajează corupţia şi furtul, inclusiv la copiat, inclusiv la Bacalaureat, în timp ce Guvernul a aprobat un proiect de lege care permite confiscarea averilor ilicite inclusiv pentru fapte de corupţie. E un lucru la care poate opoziţia ar fi bine să mediteze mai mult", a susţinut primul-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite