Emil Boc: Ordonanța pe care am dat-o se referă la premiile acordate funcţionarilor publici, nu olimpicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Emil Boc a declarat, miercuri, că Ordonanța de Urgență pe care a dat-o când era premier se referea strict la premiile acordate funcţionarilor publici din sistemul bugetar, în contextul în care Victor Ponta l-a acuzat că, din cauza acestei ordonanţe, olimpicii la disciplinele şcolare nu au putut fi răsplătiţi.

"Guvernul Ponta, prin faptul că a omis să acorde banii necesari acum când au premiat şi pe cei de la Olimpiadă, încearcă să îşi acopere o incompetenţă spunând că vechiul guvern de acum doi ani a dat nu ştiu ce Ordonanță prin care guvernul de astăzi nu ar putea să facă acest lucru. Este fals pentru că acea OUG la care face referire domnul Ponta se referea la premiile pe care le acordam în sistemul bugetar funcţionarilor publici care pentru anul 2011 nu se puteau acorda decât în baza legii salarizării", a spus Emil Boc într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

Fostul premier a subliniat faptul că "nimic din acea OUG nu are legătură cu premiile acordate sportivilor sau acelora care au reuşite extraordinare la olimpiadele internaţionale cum sunt cei de la matematică".

Emil Boc a precizat că această problemă se putea rezolva "foarte simplu" dacă Victor Ponta ar fi dat o Hotărâre de Guvern.

"Eu cred că acest lucru se putea rezolva foarte simplu printr-o decizie a premierului printr-o Hotărâre de Guvern. Pentru că este absurd să vedem că s-au cheltuit 25 de milioane de euro pentru referendum şi acum nu sunt câte două mii de euro să dăm la cei care au adus prestigiu României la Olimpiada Internaţională de matematică", a susţinut el.

Primarul Clujul a menţionat că guvernul Ponta încearcă să-şi acopere "incompetenţa" prin invocarea unei Ordonanțe care "nu are nicio legătură" cu premierea olimpicilor.

"Încă o dată, eu am precizat foarte clar, în limba română autentică, faptul că se încearcă acoperirea unei incompetenţe prin invocarea unei Ordonanțe care nu are nicio legătură cu premierea olimpicilor. Premiile funcţionarilor publici de la primării sunt una, premiile pentru ceea ce înseamnă performanţă la Olimpiadă sunt cu totul altceva şi printr-o simplă Hotărâre de Guvern din banii fondului de rezervă se alocă aceste resurse financiare printr-o simplă semnătură", a reiterat Boc.

"De fiecare dată, şi în 2010 s-au făcut aceste premieri pe baza calendarului stabilit de ministerul Educaţiei. Acum pentru 2011 urma să se stabilească calendarul la începutul anului. Nu ştiu exact care a fost calendarul ministrului Educaţiei pentru premiere. Bani au existat, resurse financiare în fondul de rezervă erau, cadrul normativ permitea. De ce s-a amânat şapte luni de zile, opt luni de zile vă rog să îi întrebaţi pe cei care au fost la guvernare", a conchis Emil Boc.

Premierul Ponta a spus, miercuri, la Putna, că banii olimpicilor la disciplinele şcolare au fost tăiaţi de Guvernul Boc, dar că această nedreptate va fi reparată de Cabinetul său.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite