Emil Boc: În numai o săptămână s-au dat amenzi de circa un milion de euro pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc, care deţine şi interimatul la Ministerul Muncii, a afirmat, joi, că în intervalul 2-9 mai au fost aplicate amenzi pentru munca la negru în valoare de aproape un milion de euro.

"În doar o săptămână au fost efectuate 3.065 de controale pentru idenficarea muncii la negru şi au fost date amenzi de 3,742 milioane lei (circa 912 mii de euro), în urma acestor controale. În doar o săptămână au fost încheiate peste 102.000 de noi contracte de muncă, oameni care au salariu, asigurare la sănătate, şomaj sau pensie. Astfel, statul nu mai plăteşte asistenţă socială pentru aceştia", a spus Boc.

Ca domenii, cele mai multe contracte de muncă au fost încheiate în construcţii (22.000), urmate de comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea de autovehicule şi motociclete (20.000),  hoteluri (7.000), a mai spus ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, noile contracte de muncă sunt efectul noului Cod al Muncii, intrat în vigoare din 2 mai, dar şi al controalelor efectuate de către stat.

Emil Boc a precizat că aceste controale vor continua pe tot parcursul lunilor mai şi iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite