UPDATE Coaliţia a decis: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Coaliţiei au decis luni ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea educaţiei naţionale, aflată în dezbaterea Senatului.

Anterior, în cursul zilei, primul ministru Emil Boc a declarat, la finalul întâlnirii dintre Traian Băsescu şi liderii PDL, UNPR şi UDMR, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe legea educaţiei şi pe cea a salarizării unitare.

"Parlamentul trebuie să tranşeze urgent legea pensiilor pentru ca legea în totalitatea ei să fie adoptată. Pe de-o parte este necesară românilor, iar pe de altă parte este o obligaţie în acordurile internaţionale", a declarat Emil Boc la sfârşitul discuţiilor de la Palatul Cotroceni.

Potrivit premierului, în scurt timp trebuie adoptate legea educaţiei şi cea a salarizării unitare pentru că cele două "se află în dezbatere de multă vreme".

"Putem avea în vedere cu privire la legea educaţiei şi salarizării chiar şi asumarea răspunderii. Cred că aceste două legi nu pot suferi amânare, pentru că de ele depind sistemul educaţiei, dar şi salariile bugetarilor".

În privinţa legii care prevede urgentarea proceselor în instanţă, Emil Boc şi-a exprimat speranţa ca în maxim două săptămâni să fie adoptată, având în vedere faptul că este "extrem de importantă" pentru că "va diminua costurile şi va scurta procesele".

Cu privire la absorţia fondurilor europene "se impune o implicare mult mai mare a miniştrilor pentru a fi utilizate eficient", a adăugat Boc.

"În privinţa privatizărilor, se impune accelerarea procedurilor de Guvern pentru vânzarea acţiunilor minoritare ale statului la diverse companii şi accelerarea vânzării CFR Marfă, procedură aflată în desfăşurare", a încheiat premierul, adăugând că aceste teme vor fi dezbătute de membrii Coaliţiei de guvernare astăzi, începând cu ora 19.00.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite