Emil Boc: Guvernul Ponta nu face altceva decât să beneficieze de măsurile de stabilitate economică pe care noi le-am luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc (PDL)
Emil Boc (PDL)

Fostul premier, Emil Boc a declarat, marţi, că Executivul condus de Victor Ponta nu face altceva decât să beneficieze de măsurile de stabilitate economică ale guvernării precedente, afirmând că până în prezent nu a făcut nimic din ceea ce a promis când USL se afla în Opoziţie.

"Eu pot observa un singur lucru: acest guvern nu face altceva decât să beneficieze de măsurile de stabilitate economică pe care noi le-am luat şi să spună că din 2013 face ceva. Astfel încât eu nu cred nimic din ce spune pentru că, până acum, tot ceea ce le-au promis oamenilor când erau în Opoziţie nu au făcut nimic. Amintiţi-vă cât de mult susţineau: scăderea TVA-ului, TVA redus la alimente, mărirea salariului minim, eliminarea contribuţiilor sociale sau diminuarea acestora. Toate aceste lucruri le-au spus, în mod demagogic, şi acum nu le fac. Deci, de ce i-aş crede că în 2013 vor face alte lucruri decât ceea ce au făcut până în momentul de faţă?", a declarat Boc, întrebat despre posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate de 16%, aplicată veniturilor bugetare şi pensiilor de peste 4.500 de lei pe lună, anunţate de Ponta.

El a susţinut că Executivul Ponta a luat "cireaşa de pe tort" pe baza muncii precedentelor guvernări. "Măsurile noastre au fost acelea care au dat stabilitate României şi, din nefericire, Guvernul Ponta o afectează în fiecare zi, aşa cum se vede şi în raportul euro-leu, fiind fugărit în fiecare zi de acest guvern", a afirmat Boc. Fostul şef al Executivul a participat, marţi seară, la lansarea unei cărţi semnate de preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, scrie Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Prima TV, că analizează posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate de 16 la sută, aplicată veniturilor bugetare şi pensiilor de peste 4.500 de lei pe lună. El a subliniat că taxa de solidaritate ar urma să se aplice, dacă se va decide, din anul 2013, numai pe suma care depăşeşte pragul de 4.500 de lei, nu pe întregul venit.

Astfel, bugetarii ar urma să plătească impozitul pe venit de 16 la sută pe întregul venit de 4.500 de lei plus taxa de solidaritate de 16 la sută numai pe partea din venit care depăşeşte 4.500 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite