Emil Hurezeanu: „Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 52 de zile este proba nefuncționării statului român”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Emil Hurezeanu consideră că nefuncționarea statului român a fost accentuată în timpul interimatului lui Crin Antonescu și al conducerii USL.

"Toate acestea au fost cauzate de resortul viciat din Constituția țării", a adăugat Hurezeanu, la Realitatea TV. El consideră, totodată, că problemele statului nu sunt rezolvate și nu se vor găsi soluții prea curând.

Referitor la Curtea Constituțională, analistul susține că instituția are mari probleme, având în vedere modalitatea prin care sunt numiți judecătorii.

"Crin Antonescu a jucat rolul unui președinte - înlocuitor de președinte, iar Ponta a fost fricos. Amândoi vor avea de suferit", crede poetul Mircea Dinescu.

Din punct de vedere al coabitării Băsescu-Ponta, fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, crede că președintele a dat semne de normalitate, însă ”i s-a pus în cârcă” povestea cu plagiatul premierului.

Politicienii trebuie să se ocupe de problemele reale ale țării, în special de găsirea unei soluții pentru stabilitate economică, mai crede Baconschi. ”La întoarcerea din vacanță, fiecare partid politic va trage niște conlcuzii. Toată vara ne-am ocupat de orice altceva decât problemele importante. Cred că  PDL-ul va rămâne un partid responsabil”, a mai spus el, la același post TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite