Emil Boc: „În anul 2012 vom recupera integral pierderile salariale din anul 2010“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a vorbit, joi seară, la Realitatea TV, despre instabilitatea politică, spunând că nu s-a agăţat niciodată de putere şi despre criza din România, precizând că economia începe să meargă bine.

Premierul României a precizat că nu îşi face griji că i s-ar putea cere demisia, deoarece ţara este condusă bine de către un guvern stabil. Boc a ţinut să precizeze că nu s-a agăţat niciodată de putere şi că este mult mai uşor să comentezi mpsurile luate de guvern decât să te afli „pe teren“. „Eu şi preşedintele am vorbit în permanenţă despre stabilitate şi despre faptul că România are guvern şi prim ministru. Nu ştiu dacă preşedintele a vorbit cu cineva de la BNR, el a vrut să spună că este greu să fii pe terenul de joc şi este mai uşor să comentezi de la tribună. Nu sunt omul care să se fi agăţat vreodată de putere, când am acceptat această funcţie mi-am asumat faptul că vor fi şi decizii grele şi ştiu ce responsabilităţi mari am. În perioadă de criză nu dai sfaturi bune ci încerci să redresezi ţara“, a spus primul ministru.

Emil Boc a vorbit şi despre majorarea pensiilor şi a salariilor, precizând că economia începe să meargă şi că rata şomajului este de 5,2 faţă de 8,39 în martie 2010. „Pentru grupele unu şi doi de muncă toţi cei care au obţinut aceste grupe până în aprilie 2001 primesc la zi drepturile aferente. Celelalte pensii vor fi majorate anul viitor cu rata inflaţei 100% plus 50% din creşterea valorii salariului mediu brut pe economie. În anul 2012 vom recupera integral pierderile salariale din anul 2010. Revenirea la salariul din 2010 nu are nicio legătură cu alegerile, nu se va corela cu mecanismul electoral“, a spus Boc.

Boc a afirmat că Mironescu nu a fost un protejat al regimului, ceea ce a dus la o ieşire nervoasă a premierului Emil Boc. „Justiţia şi statul de drept funcţionează. Personal nu-l cunosc pe Mironescu. A fost deputat, când eu eram primar. Îl ştiu din partid. E un om care vine cu o experienţă administrativă. Aş vrea să găsim un numitor comun cu opoziţia în legătură cu numirile politice. Dacă Mironescu era un protejat al regimului, n-ar fi făcut obiectul unei anchete penale. Dacă a încălcat legea, Mironescu să răspundă", a spus Boc, moment în care Realitatea a postat pe burtieră „Breaking News - E. Boc: Mironescu nu era favorizat de regim. Declaraţie şoc a premierului“. Primul ministru s-a plâns că nu poate purta o dezbatere corectă, cu bune şi rele. „Nu scoateţi din context, pentru a face breaking news. Înţeleg, vreţi să vă faceţi rating. Dacă nu retrageţi această afirmaţie de pe ecran eu plec din emisiune. Am făcut o rugăminte elegantă, pentru a putea continua dialogul“, a ameninţat Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite