Elena Udrea vrea de la Lia Olguţa Vasilescu daune de 100.000 de lei pentru defăimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat astăzi că a depus o cerere prin care îi solicită în justiţie senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, daune morale de 100.000 de lei. Procesul are primul termenla 8 iunie, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti.

Elena Udrea a precizat în cererea te trimitere în judecată inteşte că atât la postul Realitatea TV, cât şi la postul Antena 3, "Olguţa Vasilescu a făcut o serie de afirmaţii mincinoase şi denigratoare" în legătură cu o presupusă implicare în arestarea primarului Craiovei.

"Efectul preconizat de pârâtă prin lansarea unor acuzaţii de o asemenea gravitate este uşor de intuit: cele mai multe mijloace de informare - atât scrise, cât şi audio-vizuale au preluat afirmaţiile incriminatoare. Aşa cum rezultă din chiar conţinutul afirmaţiilor pârâtei, aceasta nu îşi poate proba afirmaţiile. Deşi recunoaşte neechivoc că afirmaţiile sale sunt bazate pe zvonuri, pârâta nu poate proba nici măcar existenţa acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, aşa cum am mai afirmat, nu am nicio legătură cu arestarea primarului Craiovei, după cum nu am nicio legătură cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri în respectiva zonă", a explicat în document Elena Udrea.

Deoarece aceste declaraţii i-ar fi lezat imaginea, Elena Udrea a anunţat că a decis să sprijine înfiinţarea unei fundaţii care să militeze pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România.

"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despăgubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzaţiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguţa Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donată acestei fundaţii pentru îndeplinirea obiectivelor sale", a spus Elena Udrea.

Reamintim că Lia Olguţa Vasilescu a sugerat, săptămâna trecută, în cadrul mai multor emisiuni că arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon ar fi o consecinţă a faptului că "firmele Elenei Udrea" din Craiova ar fi fost oprite la licitaţii.

"De două săptămâni circula un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă", a spus Olguţa Vasilescu.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite