Elena Udrea ţinteşte de pe blog la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea este cotată de liderii PDL ca fiind o „soluţie viabilă“ pentru Primăria Capitalei. Ministrul s-a „lansat“ ieri în campania electorală, vorbind pe blog despre transformarea Bucureştiului în Micul Paris.

Recent desemnată preşedinte interimar al organizaţiei PDL Bucureşti, Udrea a fost creditată cu şanse în bătălia din 2012 pentru Capitală de secretarul general al partidului Vasile Blaga, candidat perdant în 2008 în faţa lui Sorin Oprescu.

Mai citiţi şi:

Videanu: Am o relaţie "colegială" cu Băsescu, "de prietenie" cu Blaga şi una "foarte bună" cu Udrea

Udrea: Băsescu ne-a spus "Dacă nu vreţi să impuneţi măsurile, nu mă încurcaţi, mergeţi în opoziţie"

„O să vedem cum evoluează lucrurile în timp, cum evoluează percepţia publică despre fiecare dintre noi. Totdeauna am luat o decizie corectă, ca să ne prezentăm în alegeri cu cel mai bun dintre noi. Din acest punct de vedere, eu cred că Elena Udrea are o şansă", a comentat Vasile Blaga, la Antena 3.

Liderul PDL a avertizat însă că „Oprescu este un contracandidat serios pentru oricine". Considerat un advresar al ministrului, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat şi el  că, potrivit evaluării partidului, ministrul Dezvoltării beneficiază de un capital de încredere în Capitală şi ar avea toate şansele.

„Elena are un segment de încredere important în Bucureşti. Dacă va dori să facă carieră la Bucureşti, părerea mea e că are toate şansele", a insistat Adriean Videanu.

Ministerul Dezvoltării, trambulina lui Udrea Udrea este văzută ca „un candidat cu şanse" pentru Primăria Capitalei şi de vicepreşedintele PDL Petru Filip, fostul primar al municipiului Oradea.

„Elena Udrea este un om care să acopere aştepările şi care se bucură de multă vizibilitate şi notorietate. Trambulina pentru o posibilă candidatură la Primăria Capitalei o reprezintă, de fapt, şefia Ministerului Dezvoltării", a spus vicepreşedintele PDL. În opinia lui Filip, candidaţi pentru Capitală ar mai putea fi şi Liviu Negoiţă, precum şi Vasile Blaga, „cu condiţia să şi vrea".

Chiar dacă nu a declarat oficial că îşi doreşte să intre în competiţia pentru Primăria Capitalei, tot ieri Udrea a şi trecut la realizarea unui inventar al problemelor Capitalei, pe blog, incluzând clădirile nerenovate, câinii vagabonzi şi mizeria de pe străzi.

„Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti", a susţinut Udrea, într-o notă optimistă, indicând problemele care trebuie rezolvate pentru „schimbarea la faţă" a Capitalei.

Udrea preia una dintre principalele teme ale lui Traian Băsescu, pe vremea când acesta candida la Primăria Capitalei: cea a câinilor vagabonzi. „O altă problemă ar fi cea a câinilor vagabonzi. Trebuie să înţelegem ce mesaj trimitem către potenţialii turişti când în centrul Bucureştiului se plimbă în voie haite de câini" , afirmă Udrea.

Cum a intrat în politică

Ministrul s-a arătat nemulţumit şi de preţurile mari din Bucureşti. „Atât timp însă cât preţurile din Bucureşti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem aştepta ca turiştii să vină în valuri", şi-a completat Udrea radiografia.

Elena Udrea nu ar fi la prima „întâlnire" cu Primăria Capitalei, intrarea ei în viaţa politică fiind legată de candidatura pe listele PNL pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Aleasă consilier în 2004, în numele PNL, Udrea a intrat în atenţia publicului abia după ce fostul primar general Traian Băsescu a numit-o şef al cancelariei prezidenţiale, în 2005.

Recomandare de la Liviu Negoiţă

Vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă a declarat că el a recomandat-o pe Elena Udrea pentru şefia interimară a organizaţiei Bucureşti, apreciind că este „o persoană dinamică şi apropiată de colegi".

Comentariu: „Discuția este prematură"

Stelian Tănase
analist

„Chiar dacă Elena Udrea ar fi favorită în partid pentru Primăria Capitalei, este un calcul făcut astăzi. Este însă prematur să ne gândim ce va fi sau ce şanse ar avea o asemenea candidatură. România este în criză, iar PDL nu ştie cum va fi până la anul.

Este prea mult să facem scenarii acum, fără să ştim când şi cum vom ieşi din criză, care va fi situaţia generală, mondială. Chiar dacă acum Elena Udrea poate părea o soluţie, nu este cu certitudine candidatul PDL pentru Capitală."

Comentariu: „Udrea poate fi o soluție"

Adrian Moraru
analist

„Şansele Elenei Udrea pentru Primăria Capitalei depind foarte mult de contextul politic. În cazul în care democrat-liberalii vor avea probleme şi mai mari din cauza crizei economice, şansele lui Udrea vor fi considerabil diminuate, indiferent de cât de competitivă ar fi ea.

Dacă vom fi şi mai tare loviţi de criză, PDL nu va mai câştiga nici într-o comună, darămite în Bucureşti. Oricum, Udrea este una dintre soluţiile cele mai bune. Nu văd pe cine altcineva ar putea alege PDL pentru această cursă.

PNL ar merge pe mâna lui Crin Antonescu

image
image

Antonescu nu a luat o decizie în privinţa propriei candidaturi



PNL Bucureşti i-a propus preşedintelui partidului Crin Antonescu să candideze pentru Primăria Capitalei  în 2012, afirmă surse din partid. Şeful liberalilor nu a dat încă un răspuns, dar a fost deja inclus în sondajele pe care partidul le face pentru localele din 2012. O altă variantă a PNL este candidatura primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, care declară însă că ar dori să continue proiectele din sectorul 1.

Un alt nume vehiculat este cel al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. „O asemenea întrebare este prematură şi nepotrivită", a fost reacţia acestuia. În schimb, Ludovic Orban, cel care a candidat şi în 2008, este deja pregătit:„Eu vreau să candidez  pentru că sunt consecvent şi am proiecte pregătite pentru bucureşteni". Totuşi,  o asemenea variantă nu este agreată de conducerea actuală.

Social-democraţii aşteaptă sondajele

„Candidaţii pentru toate primăriile de municipiu vor fi stabiliţi în mai 2011, pe baza sondajelor de opinie pe care le vom avea în primele trei luni ale anului viitor. Până atunci nu vrem să vehiculăm niciun fel de nume", a declarat pentru „Adevărul" preşedintele PSD, Victor Ponta.

Liderul PSD Bucureşti şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, dezvăluia, recent, că este interesat să candideze pentru postul de edil-şef al Bucureştiului. „Să ştiţi că la Bucureşti mai iubiţi ca Vanghelie şi Iliescu nu e nimeni. Şi am şi mai multe procente ca Udrea", s-a lăudat el cu un sondaj comandat de PSD Bucureşti.

Fost susţinător înfocat al lui Mircea Geoană, Vanghelie şi-a pierdut însă o mare parte din influenţa în partid după ce Victor Ponta a câştigat şefia formaţiunii.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite