Elena Udrea îi răspunde lui Mihail Neamţu: Mă tem de aroganţa celor care încă nu au făcut nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea a postat pe blog o replică la afirmaţiile liderului Noua Republică. Ea îl acuză de aroganţă şi autosuficienţă, dar şi de faptul că nu a demonstrat nimic pentru a putea spune cine merită să facă parte "din dreapta biruitoare".

"Mulţi din zona de dreapta se imaginează a fi «noul Traian Băsescu». Mă tem însă că aceste aspiraţii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum mă tem de aroganţa şi autosuficienţa unora care, fără a fi trecut încă prin vreun război politic, se proclamă deja a fi «prezentul» şi «viitorul», fără să fi avut vreun merit în «trecut». Sunt oameni care nu au demonstrat încă nimic, dar, de la adăpostul tinereţii şi lipsei de experienţă politică (sper), spun deja cine merită şi cine nu merită să facă parte din «dreapta biruitoare». Ei par la fel de intoxicaţi de «virusul Antena3» ca şi cei pe care îi critică zi de zi că se lasă păcăliţi de trustul lui Voiculescu", apreciază Udrea.

În opinia sa, deşi aceştia sunt oameni integri din punct de vedere moral şi care "au citit mai mult de două cărţi la viaţa lor", funcţionează după "aceleaşi stereotipuri de gândire precum adversarii pe care îi critică", doar că se află de partea cealaltă a baricadei.
"Aşa cum am văzut scris de curând, sunt toameni care mai trebuie să înveţe «să înţeleagă mai mult decât citează din cărţi despre interesul comun»", adaugă Udrea.

Deputatul PDL mai arată că "aparenta integritate morală actuală nu le garantează «prezentul» şi nici «viitorul»".
"Puterea perverteşte şi mă tem că, deşi nu au ajuns acolo, s-au lăsat deja influenţaţi. Ca o comparaţie, Ponta, Antonescu sau Şova erau, până de curând, oameni cu viitor politic şi puţin atacabili sub aspectul integrităţii, iar totul pentru ei s-a rupt în doar câteva luni. Le doresc acestora să calce pe drumul drept şi să se păstreze integri. La fel cum le doresc să ajungă peste ani să facă măcar jumătate din lucrurile pe care le-am făcut eu în administraţie, să-i ajute la modul concret pe români să trăiască mai bine şi să poarte măcar jumătate din războaiele politice pe care le-am dus eu de-a lungul timpului împotriva stângii şi a trusturilor de presă care m-au transformat într-o ţintă. Iar pentru ca domnul «Horia» Neamţu să nu aibă dificultăţi în interpretarea acestui text simplu, fac precizarea că mă refer şi la dumnealui (pentru că eu ştiu să folosesc pronumele personale de politeţe)", încheie Udrea.

Mihail Neamţu i-a cerut Elenei Udrea să se retragă din politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite