Udrea, despre Guvernul Ponta: Dacă nu pot asigura plata pensiilor şi salariilor, să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea va candida pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 4 din judeţul Neamţ.
Elena Udrea va candida pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 4 din judeţul Neamţ.

Fostul ministru PDL Elena Udrea a declarat, astăzi, la Roman, comentând afirmaţiile premierului Victor Ponta despre buget, că dacă cei din USL nu pot asigura plata pensiilor şi salariilor, atunci trebuie să demisioneze.

"Este proba incapacităţii acestui Guvern şi a incapacităţii USL de a guverna, de a conduce România. Guvernul Boc a lăsat o creştere economică de 2,5%, a lăsat 4,5 miliarde de euro în buget şi o absorbţie a fondurilor europene de 20%. După cinci luni de guvernare USL, aflăm astăzi că nu sunt în stare să-şi asigure cheltuielile până la sfârşitul anului deşi au avut rectificare bugetară la mijlocul anului şi puteau să-şi prioritizeze cheltuielile astfel încât să le ajungă banii până în decembrie", a spus Udrea, comentând afirmaţiile premierului despre resursele bugetare.

Ea a spus că cei din Guvernul USL trebuie să demisioneze dacă nu pot asigura salariile şi pensiile.

"În schimb, ei au luat banii de la investiţii, ceea ce înseamnă că au scăzut încasările din taxe şi impozite la buget. Au blocat absorbţia fondurilor UE, lăudându-se cu «performanţa» de a avea o absorbiţie de 0,01%. Au eşuat în privatizarea Oltchim, transformând-o într-o telenovelă tragică pentru angajaţi şi au îndepărtat investitorii. Dacă nu pot asigura plata pensiilor şi salariilor, să demisioneze, pentru că înseamnă că nu pot guverna. Nici Guvernului Boc nu i-a fost uşor, dar am avut grijă ca în fiecare an să existe bani pentru cheltuielile necesare ale statului", a spus Udrea.

Premierul Victor Ponta a afirmat că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite