Elena Udrea: ”Tot răul spre bine! S-a făcut curăţenie în partid, am scăpat de trădători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

"Guvernul Ungureanu a căzut, PDL trece în opoziţie. Asta este realitatea politică dar si socială a României la această oră. După zile întregi de trădări, zvonuri care au umplut media până la saturaţie, informaţii pe surse din tabăra opoziţiei sau a puterii, situaţia s-a tranşat. USL a găsit suficienţi trădători cât să îşi treacă moţiunea. Jalnic spectacol au oferit cei care s-au culcat seara pdl-işti şi, chinuiţi

Președintele PDL București este de părere că demiterea lui Mihai Răzvan Ungureanu nu aduce nimic bun țării, care are nevoie, în acest moment, de stabilitate politică.

"Trec peste faptul că demiterea, un act democratic altfel, nu aduce nimic bun ţării. E un moment în care stabilitatea politică este esenţială pentru consolidarea credibilităţii României castigată atât de greu şi cu atâtea costuri pentru cetăţeni. USL nu are idee ce are de făcut şi prin populismul lor cunoscut riscăm să distrugă toate efectele pozitive pentru economie obţinute de guvernarea Boc."

”Dacă USL vine la guvernare, în şapte luni oamenii ne vor regreta”

Făcând referire la perioada care urmează până la alegeri, Elena Udrea este de părere că noul guvern nu va putea face față așteptărilor pe care poporul le are.

"Merg la un alt aspect important, cel legat de ce urmează în PDL. Şi aici cred că punctul meu de vedere nu este pe moment cel mai uşor de acceptat. Dar el se va dovedi corect în noiembrie. Am spus zilele trecute că dacă USL vine la guvernare, în şapte luni oamenii ne vor regreta. Guvernul lor nu va putea face nimic pentru asteptările uriaşe pe care populaţia le are, întâi pentru că tot ce se putea face am făcut noi, inclusiv am creat condiţii pentru refacerea salariilor bugetarilor şi apoi, pentru că ei nu vor avea timpul necesar şi contextul economic care să le permită."

Elena Udrea și-a manifestat încrederea că "PDL are șansa de a depăși momentul dificil în care se află" și a menționat câteva dintre cauzele care au dus la această situație dificilă îm care se află Partidul Democrat Liberal.

"PDL are şansa de a depăşi momentul dificil în care se află. Am ajuns aici pe mâna noastră. Fie ne-am asumat măsuri care ne-au costat enorm electoral, dar am dovedit astfel responsabilitate si competenţă la guvernare, fie am greşit. Am greşit că nu am comunicat suficient si nu am facut o permanentă informare a cetaţenilor cu privire la justeţea acţiunilor noastre. Am greşit că am susţinut oameni care au dăunat imaginii partidului prin incompetenţă ori prin faptele lor, mulţi dintre aceştia fiind preluaţi de la guvernarea Tăriceanu, ori de la PSD. În mod cert, aceştia vor găsi soluţia de a se lipi înapoi de USL. Am greşit că am acceptat traseismul. Dar mai ales am greşit că ne-am lăsat luaţi de guvernare şi am uitat să facem politică."

”Tot răul spre bine!”

"Tot răul spre bine! Cu această ocazie s-a făcut curăţenie în partid, am scăpat de trădători, şi poate trebuie să vedem ce mai este aici de făcut, am rămas cu cei cu care putem reporni motoarele partidului şi câştiga alegerile din toamnă. O moleşeală şi o apatie specifice puterii ne cuprinseseră şi parcă nu ne mai interesa decât exercitarea ei pentru încă o zi. Într-un moment în care clasa politică, discursul politic au coborât atât de mult, când principiile lipsesc fără urmă iar oferta politicienilor este searbădă, respingătoare, populistă, demagogică sau se măsoară în pungi electorale, este nevoie de altceva. PDL are şansa istorică să indice un drum nou electoratului. Că ne place sau nu, cred că suntem obligaţi acum să pornim pe acest drum."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite