Elena Udrea nu a putut dona sânge din cauza hemoglobinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Organizaţia de tineret PDL Bucureşti
Elena Udrea şi Organizaţia de tineret PDL Bucureşti

Preşedintele PDL Bucureşti Elena Udrea nu a putut dona sâmbătă sânge în cadrul campaniei "Donează sânge. Salvează vieţi" , din cauza hemoglobinei la limită, valoarea înregistrată fiind de 12,4.

"Hemoglobina este la limită. D-na Udrea nu poate dona sânge. Hemoglobina trebuie să fie pentru femei între 12,5 şi 16,0, pentru a dona sânge", a afirmat asistentul medical al Centrului de Transfuzii Sanguine Bucureşti.

Elena Udrea venise pregătită pentru a dona sânge în cadrul celei de-a patra ediţie a campaniei "Donează sânge. Salvează vieţi", proiect susţinut de Organizaţia de Tineret a PDL Bucureşti.

„Ştiam că donez 450 de mililitri de sânge, doream să fiu cât mai comod îmbrăcată, să pot să mă ţin pe picioare", a precizat Udrea.

Elena Udrea a încurajat demersul tinerilor PDL, având în vedere că există o adevărată problemă, neexistând sânge la spitale pentru transfuzii.

"Este o acţiune pentru care îi felicit pe tinerii de la PDL Bucureşti. Sper să fie un exemplu pentru tineri în general. Aşteptăm de la ei foarte mult. În ultima perioadă am mizat foarte mult pe tineri", a spus Elena Udrea.

Preşedintele PDL Bucureşti a încercat să doneze sânge şi la ediţia anterioară a campaniei, dar analizele nu i-au permis.

"Hemoglobina mea era de 12,4 şi înţeleg că limita este de 12,5. Data viitoare o să încerc din nou şi sper ca a treia oară să şi pot dona sânge", a spus  Udrea.

Ea a precizat că nu are niciun motiv de îngrijorare privind starea sa de sănătate, lucru confirmat şi de asistenţii medicali care se ocupau de operaţiunea de donare de sânge.

 "Nu e niciun motiv de îngrijorare. Va trebui să înţeleg exact cum se tratează această hemoglobină mică. Presupun că nu sunt motive serioase, iar având în vedere că sunt într-o perioadă mai puţin aglomerată a activităţii mele, probabil că voi fi din ce în ce mai bine cu sănătatea", a explicat Elena Udrea.

Iniţiatorii proiectului OT PDL Bucureşti au susţinut că nu este o campanie politică, fiind mai degrabă una de implicare socială, iar pentru a spori impactul, membrii PDL Bucureşti au decis să filmeze un clip, inspiraţi fiind de o reclamă apărută în Singapore.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite