Elena Udrea: "Vorbim despre remaniere în loc să explicăm măsurile de austeritate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul în care în ultima perioadă problema remanierii guvernamentale a fost discutată tot mai des, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, se alătură politicienilor care susţin că Executivul are alte priorităţi.

Udrea: "Dacă Guvernul nu e în stare să pună în practică măsurile de austeritate, trebuie să-şi dea demisia"

Într-o postare de pe blogul personal, secretarul executiv al PDL subliniază că acum nu este momentul pentru discuţii despre remaniere, o parte a presei amplificând subiecte ce sunt "departe de preocupările românilor".

"Zilele astea vorbim despre remaniere…este ultimul subiect de aprige discuţii într-o anumită parte a presei. Vorbim despre remaniere în loc să explicăm măsurile de reducere a cheltuielilor din sectorul public sau să vorbim despre măsurile active de redresare economică pentru utilizarea fondurilor europene şi pentru crearea de locuri de muncă. Adică exact de ceea ce are importanţă pentru români. Nu este acum momentul pentru discuţii despre remaniere".

Cum Udrea consideră că acest subiect este o falsă pistă de dezbatere publică, ea menţionează că obligaţia PDL este de a le prezenta românilor realitatea pe care trebuie să o cunoască, prin explicarea necesităţii măsurilor de austeritate.

"Este nevoie ca PDL să explice clar că reducerile de pensii şi salarii din acest moment, deşi dureroase pentru români,  reprezintă varianta cea mai puţin rea, care asigură cele mai bune şanse pentru redresarea economiei. În condiţiile în care mărirea taxelor ar fi sufocat mediul privat care este motorul redresării economice şi care este şi aşa slăbit după criză – blocând astfel, orice posibilitate de redresare.

PDL ar trebui să spună clar, că deşi îşi asumă responsabilitatea, alături de toată clasa politică, pentru problemele structurale ale economiei, dezastrul din acest moment este mai ales consecinţa dezmăţului bugetar din anii 2007-2008", spune Udrea pe blogul personal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite