VIDEO Elena Udrea: "Nu am spus că a fost vorba de fraudă la vot pe Legea pensiilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, vârful de lance al PDL împotriva Opoziţiei  Foto:  L. M.
Elena Udrea, vârful de lance al PDL împotriva Opoziţiei Foto: L. M.

Elena Udrea a explicat declaraţiile legate de votul la Legea pensiilor făcute luni seara. Udrea a negat faptul că ar fi vorbit despre fraudă la vot.

"Am înţeles de la deputaţi mai vechi decât mine că atunci când opoziţia părăseşte sala se consideră că în sală cei care rămân, grupul puterii,  poate vota. Majoritate relativă a fost câtă vreme au fost câţiva parlamentari ai opoziţiei şi mulţi parlamentari ai puterii. Nu am spus fraudă, iar în declaraţia mea nu am folosit cuvântul fraudă. În sală puteau fi chiar toţi parlamentarii PDL. Eu nu m-am referit la număr, am spus că este o practică în Parlament. Am auzit că în vremea PSD treceau zeci de legi pe oră fără să se mai numere nimic. Eu nu spun că aşa trebuie făcut, ci doar că există o practică", declarase ieri Elena Udrea la potrivit Realitatea.net.

Reacţia ministrului Elena Udrea vine ca urmare a mai multor articole apărute în presă care vorbeau despre o declaraţie a sa de la "Naşul" la B1.

"Înţeleg că e o practică. Întotdeauna e aşa: când este Puterea în sală, se presupune că este toată. Deci Opoziţia plecase", a spus Elena Udrea în emisiune în contextul în care moderatorul vorbea despre absenţa parlamentarilor din plen, în ziua votării Legii pensiilor.

Adoptarea Legii pensiilor a produs un scandal uriaş în Parlament, între Putere şi Opoziţie. PSD şi PNL au acuzat-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, că a trecut fraudulos legea prin Cameră, numărând mai mulţi parlamentari decât cei prezenţi în sală.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a decis să nu promulge legea şi s-o retrimită la Parlament, invocând un amendament care privea vârsta de pensionare. Şeful statului le-a cerut parlamentarilor să modifice articolul 53 din actul normativ, care se referă la vârsta de pensionare a femeilor. În opinia preşedintelui, vârsta de pensionare pentru femei ar trebuie să fie 63 de ani.

Tot în intervenţia de la Realitatea TV, Elena Udrea a subliniat că Roberta Anastase, preşedinta Camerei, are susţinerea sa şi a PDL. potrivit sursei citate.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite