Elena Udrea dă banii pe care RAPPS i-a cerut înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea (foto), secretar executiv al PD-L, a declarat ieri că va returna RAPPS două miliarde de lei. Banii reprezintă contravaloarea sumelor achitate cabinetului ei de către regie, pentru

Elena Udrea (foto), secretar executiv al PD-L, a declarat ieri că va returna RAPPS două miliarde de lei. Banii reprezintă contravaloarea sumelor achitate cabinetului ei de către regie, pentru contracte de asistenţă şi reprezentare juridică încheiate în perioada 2003-2004.

La începutul lui 2007, Cristian David, pe atunci ministru delegat, şef al Departamentului de Control, a declarat în urma unui control la RAPPS că trebuie luate măsuri pentru recuperarea a aproximativ 2,35 miliarde de lei vechi pentru contractele încheiate cu cabinetul de avocatură al Elenei Udrea.

"Sunt în limita legalităţii, nu sunt nelegale", declara atunci Cristian David referindu-se la cele 12 contracte încheiate între regie şi cabinetul Elenei Udrea. Onorariile au fost disproporţionate în raport cu greutatea cauzelor şi au fost achitate fără dovezi că serviciile fuseseră prestate, preciza ministrul.

Udrea a declarat ieri că îşi menţine opinia conform căreia contractele de asistenţă şi reprezentare juridică pentru RAPPS sunt legale, iar raportul Corpului de Control din 2007 a fost tendenţios şi îndreptat împotriva ei. După cum precizează reprezentanţii RAPPS, imediat după încheierea controlului, Elenei Udrea i-a fost solicitat în scris să restituie contravaloarea onorariilor, fără a exista o notificare în justiţie pentru acest lucru.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite